Kort media nieuws: vrijdag 10 mei 2002

[08.00 uur]
Goedemorgen.

De NOS verzorgt op 15 mei aanstaande een avondvullende verkiezingsuitzending rondom de Tweede Kamerverkiezing. Deze uitzending zal sober van opzet zijn vanwege de moord op Pim Fortuyn. De uitzending begint iets later dan oorspronkelijk gepland, namelijk om 20.50 uur in plaats van 20.30 uur. Het programma van NOS Actueel duurt tot rond de klok van 01.00 uur.

De NOS is nog steeds in onderhandeling over rechtstreekse televisie-uitzending van de Ronde van Italië die zaterdag in Groningen begint. Ook de Italiaanse nationale tv-zender RAI is nog niet tot een akkoord gekomen. Het vaker voorgekomen dat pas op het allerlaatste moment wordt beslist over de uitzendingen. De Ronde van Italië komt in elk geval op Eurosport en de Belgische televisie VRT.

Er komt een einde aan de muziekserie ‘Marlboro Flashbacks’. De laatste afleveringen van het programma zullen tot en met 8 juni wekelijks worden uitgezonden door Net 5. Tijdens de ‘Marlboro Flashbacks’ spelen Nederlandse bands de muziek van hun internationale voorbeelden. De Flashbacks worden sinds 1995 uitgezonden. Eerst gebeurde dat door Veronica en de laatste paar jaar door Net 5.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Yorin heeft interesse in een vierde reeks van de reality-serie ‘Big Brother’. Het feit dat het studioterrein in Almere te koop staat, sluit een vervolg op Big Brother niet uit. Producent Endemol is inmiddels in onderhandeling met Yorin. De zender heeft echter nog niet laten weten wanneer het vervolg op het scherm zou moeten komen. Ook is onbekend in welke vorm het programma eventueel te zien zal zijn.

De voorkant van de VPRO-site gaat op de schop. Zes themasites, een web-, radio- en tvgids waar snel audio en video terug te vinden is en andere extraatjes. Geheel vernieuwd maar nog steeds een tikje eigenwijs. Kijk vast mee naar de beta-versie.

RTL 4 zendt vanaf donderdag 16 mei het nieuwe programma ‘De 10’ uit. Kijkers kunnen wekelijks, samen met presentator Reinout Oerlemans, een Top 10 samenstellen. In de eerste aflevering wordt beslist wie de grootste bitch aller tijden is. Oerlemans zal wekelijks een aantal personen, die in de Top 10 zijn belandt, interviewen. Stemmen voor ‘De 10’ kan op www.de10.nl .

KirchPayTV, de betaal-tv-onderneming van het Duitse mediaconcern KirchGruppe, is na een wekenlange overlevingsstrijd toch genoodzaakt uitstel van betaling aan te vragen. Dat heeft een woordvoerder van de KirchGruppe woensdag bevestigd. KirchPayTV, waarin de tv-zender Premiere en de uitzendrechten van de Bundesliga en het WK voetbal in Japan en Zuid-Korea zijn ondergebracht, leed per dag ongeveer 2 miljoen euro verlies. Het betaal-tv-avontuur van mediamagnaat Leo Kirch is daardoor de afgelopen jaren uitgedraaid op een miljardenfiasco.
Lees hier verder

SBS6 zendt zondagavond een eenmalig programma uit over de verkiezingen. In ‘Waar stem ik op’ kunnen de kijkers thuis aan de hand van een enquîte bepalen welke politieke partij het beste bij hun past. Milika Peterzon en Ton van Royen presenteren de show. SBS wilde het programma aanvankelijk schrappen vanwege de moord op Pim Fortuyn. De lijsttrekkers die in het programma te gast zouden zijn, zegden om dezelfde reden af.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.