Kort media nieuws: dinsdag 4 juni 2002

[16.15 uur]
Goedemiddag.

De Europese Commissie en de Europese voetbalfederatie (UEFA) hebben maandag een akkoord bereikt waardoor meer televisiestations de uitzendrechten kunnen verwerven voor de Champions League. Vanaf het seizoen 2003-2004 moeten ook regionale tv-zenders en clubs de mogelijkheid krijgen duels van de belangrijke competitie uit te zenden.

De regionale tv-zender NieuwsNet 9 is sinds vrijdagnacht uit de lucht. De kabelkrant van het Telegraaf-concern heeft jaren geprobeerd om een plaats op de markt te verwerven. Maar door tegenvallende advertentie-inkomsten is de stekker eruit gehaald. “Een goede exploitatie was niet meer mogelijk.” De toekomst van de kabelkrant met muziek en lokaal nieuws was ook somber vanwege de opstelling van de APR. Dit adviesorgaan wilde het kanaal na de zomer uit het tv-basispakket halen. NieuwsNet 9 zou aanvankelijk per 1 juli stoppen, maar de directie besloot dit een maand te vervroegen.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De wedstrijden van het WK voetbal trekken de komende dagen zo goed als zeker nog minder kijkers dan de slechtst bekeken wedstrijd van vier jaar geleden. Dat heeft de dienst Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) zondag voorspeld. Volgens cijfers van KLO keken gemiddeld 670.000 mensen naar de vier wedstrijden die de NOS tot en met zaterdagmiddag live uitzond.

Woensdagavond 5 juni van 23.15 tot 23.55 uur is bij BNN op Nederland 3 de derde aflevering van Pauw in Panama te zien. Presentator Jeroen Pauw praat met Freek de Jonge, Fred Teeven en Erik Hazelhoff Roelfzema onder andere over het veranderde politieke klimaat en de ontevredenheid in Nederland.

Iedere vrijdag, tussen 18.00 en 19.00 uur, zendt Noordzee FM de concert- en theateragenda uit. In samenwerking met OnStage.nl brengt Noordzee FM de meest actuele concert- en theateragenda. Naast de uitzending op de radio is de concert- en theateragenda terug te vinden op Noordzeefm.nl.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Gemiddeld 690.000 Nederlanders hebben vrijdagmiddag op televisie naar de openingswedstrijd Frankrijk-Senegal van het wereldkampioenschap voetbal gekeken. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van de NOS Kijk- en LuisterOnderzoek.

Een tijdje geleden kondigden we het al aan en nu is het zover… Radio en TV West zijn verhuisd naar het nieuwe pand langs de A4, dat is omgetoverd tot een supermodern multimediabedrijf. Op zaterdag 29 juni vindt de opening plaats. En daar wil Radio TV West samen met u een onvergetelijke dag van maken…

Op vrijdag 7 juni en vrijdag 14 juni zendt BNN tussen 22.00 uur en 23.00 uur in BNN for Live op Radio 2 een registratie van ‘Party at the Palace’ uit. Grote Engelse artiesten als Queen, sir Elton John, sir Cliff Richard en sir Paul McCartney treden op om te vieren dat Queen Elisabeth vijftig jaar op de troon zit. De opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel.

Platenmaatschappij Multidisk ontkent fraude te hebben gepleegd met de single At your service van Gerard Joling. Het nummer, een eerbetoon aan Pim Fortuyn, is vanwege verdenking van fraude uit de Mega Top 100 gehaald. Volgens de samenstellers van de hitlijst heeft de platenmaatschappij de singles massaal opgekocht om ervoor te zorgen dat het nummer op de eerste plaats komt. Multidisk ontkent dat ten stelligste. Volgens de platenmaatschappij directeur zijn weliswaar duizend cd-singles opgekocht, maar deze zouden bestemd zijn voor mensen die de cd hebben besteld via de website van Gerard Joling. De Mega Top 100 heeft een onderzoek ingesteld naar de kwestie.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.