Kort media nieuws: woensdag 26 juni 2002

[09.00 uur]
Goedemorgen.

Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, doet nog steeds goede zaken met de verkoop van de rechten van de ‘IQ-Test’. Het programma is inmiddels ook verkocht aan televisiezenders in Australië, Turkije, Indonesië en Hongarije. Oerlemans hoopt nog op een deal met een Amerikaanse zender. Naar verluid zou Fox geïnteresseerd zijn in de IQ-Test.

Debby Petter presenteert vanaf het najaar Studio NL op BVN-TV. Samen met Hadassah de Boer is ze in het actualiteitenprogramma te zien.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De commerciële regionale jongerenzender XFM (Noord-Brabant en Limburg) is sinds kort lid van de CRN, dit is de verkoopmaatschappij van commerciële regionale radiozenders.

Ralph Inbar is vanaf september weer te zien bij de Tros met een nieuwe reeks van ‘Zelfportret’. In dit programma laat Inbar bekende Nederlanders zichzelf portretteren en ondertussen worden ze geïnterviewd. Daarnaast presenteert Inbar binnenkort ook weer nieuwe afleveringen van ‘Vip TV Masqué’, waarin bekende Nederlanders met de verborgen camera worden gefilmd.

Rolf Wouters heeft met zijn productiebedrijf Red Forest opnieuw een rechtszaak gewonnen. Het bedrijf had een klacht ingediend tegen het Duitse bedrijf Reality Runner. Dat claimde de rechten van het programma ‘De Hunt’, dat door het bedrijf van Wouters is bedacht. Reality Runner wilde het programma in Duitsland onder de naam ‘Mission Germany’ gaan uitzenden. De rechter stelde Red Forest echter in het gelijk en Reality Runner mag dus geen soortgelijk programma gaan maken.

De ‘Tros Sportquiz’ keert niet terug op het scherm. Volgens een woordvoerder van de omroep waren de kijkcijfers te laag. Dit kwam vooral omdat de vragen te moeilijk zouden zijn. In plaats van de sportquiz gaat de Tros binnenkort de ‘Tros TV-Quiz’ maken. In dit programma stelt presentatrice Nance de kandidaten vragen over amusement, theater en televisie.

Het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf N.V. (NOB) is gestart met de procedure voor de verkoop van het Media Park in Hilversum. Eind vorig jaar maakte NOB een herstructurering bekend, die onder meer een splitsing van het concern in drie delen inhoudt: een multimedia-uitzendbedrijf (NOB), een groep registratie- en nabewerkingbedrijven en een vastgoedbedrijf. Dit laatste bedrijf beheert voornamelijk het Media Park, dat grotendeels eigendom is van NOB. Ontwikkeling en beheer van deze locatie is een activiteit die niet tot de kerntaken van NOB behoort.

Abonnees van Casema Digitale televisie hebben vanaf 24 juni de regie van het Wimbledon tennistoernooi in eigen hand. De kijker kan met zijn afstandsbediening zelf kiezen tussen vijf verschillende live wedstrijden of een overzichtsscherm waarop de vijf wedstrijden en de bijbehorende standen tegelijkertijd te zien zijn. Casema en Britisch Broadcasting Corporation Worldwide zijn een exclusief experiment aangegaan waardoor Wimbledon Interactief – dat tot nu toe alleen in de UK te ontvangen was

Yorin zendt vanaf donderdag 4 juli de Amerikaanse science-fictionserie ‘The Lone Gunmen’ uit. De serie draait om drie mannen die proberen onoplosbaar geachte mysteries toch op te lossen. ‘The Lone Gunmen’ is een spin-off van de populaire serie ‘The X-Files’. Daarin verscheen het drietal al regelmatig om de hoofdpersonages Mulder en Scully bij te staan.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Net 5 zendt op donderdag 4 juli een concert van Celine Dion uit. De zangeres trad begin mei van dit jaar op in het Kodak Theatre in Hollywood. De Amerikaanse zender CBS maakte een registratie van het concert, waar 14 miljoen Amerikanen naar keken. Die registratie is nu ook de Nederlandse televisie te zien.

Vanaf maandag 1 juli 2002 zal in grote gedeeltes van Gelderland Cartoon Network alleen nog te zien zijn via UPC Digital. Deze zender is vanaf deze datum niet langer beschikbaar in het (analoge) standaardpakket televisie. Cartoon Network heeft alle kabelbedrijven in Europa verzocht de vrije doorgifte van deze tekenfilmzender te staken. Op de frequentie van Cartoon Network (560,00) wordt voortaan National Geographic of Rai Uno doorgegeven.

Tot morgen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Credits Media, de uitgever van het tijdschrift Blvd, heeft in een kort geding geëist dat het nieuwe roddelblad NL Boulevard zijn naam verandert. NL Boulevard zou te veel lijken op Blvd, waardoor er bij het publiek en adverteerders verwarring ontstaat. De uitspraak volgt nog.