Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: vrijdag 19 juli 2002

Radio.nl heeft na aanleiding van het artikel over de Sena veel reacties mogen ontvangen van veel radiostations in Nederland. Inmiddels hebben enkele internetstations/ Webcasters hun krachten gebundeld en zullen zij zich komende week beraden wat ze gaan doen.

De kans is erg groot dat er landelijke acties volgen. Het allerlaatste nieuws leest u op www.sena.radio.nl.

De regionale omroep L1-TV zal vandaag de hele dag het signaal van TV Gelderland livé doorgeven in verband met de Nijmeegse vierdaagse. Deze is ook te volgen via omroep Gelderland met een windows media player.

Krantenuitgevers Wegener en PCM hebben een kort geding tegen Hunter Select in Stad verloren. Hunter Select neemt delen van krantenadvertenties over en plaatst ze op de internetsite Nationale Vacaturebank.nl. Volgens de uitgevers is dit verboden en zij beriepen zich op het databankenrecht, waarin staat dat overname uit een databank niet is toegestaan. De rechter vindt een krant echter geen databank en stelde Hunter Select in het gelijk.

Wil je 4 weken een gratis proefabonnement op het omroepblad “Vara TV Magazine” vrijblijvend en zonder verplichting ontvangen? Belangstelling? Tevens kun je zelf de ingangsdatum bepalen van de bezorging van de gratis nummers.

Aankomend weekend strijkt het Formule 1-circus en haar gevolg neer op het Franse Magny-circuit. RTL 5 volgt ook deze grote prijs op de voet en doet rechtstreeks verslag van de vrije training, de kwalificatie en natuurlijk de race zelf. Bovendien schotelen presesentatoren Ruud ter Weijden en Olav Mol de kijker een uitgebreide voor- en een nabeschouwing voor.
Uitzendingen: vrijdag 19 juli, tussen 22.30 en 23.00 uur (vrije training), zaterdag 20 juli, tussen 13.50 en 14.15 uur (kwalificatie) en zondag 21 juli, tussen 12.00 en 16.20 uur (voorbeschouwing, race en nabeschouwing).

Sky Radio heeft de sponsorovereenkomst met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) met drie jaar verlengd. Beide partijen hebben voor elkaar gekozen om de tennissport naar een hoger plan te tillen. Middels commercials zal Sky Radio een bijdrage leveren aan het verder vergroten van de populariteit van de tennissport.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Het gemeentebestuur van Zwolle wil garant staan voor een lening van de Lokale Omroep Zwolle van 32.000 euro. De lokale omroep heeft het geld nodig voor de kabelkrant die enkele maanden geleden is opgestart. Het college van burgemeester en wethouders heeft nog geen besluit genomen over de bijdrage die de omroep wil hebben om apparatuur te vervangen. Dat verzoek wordt
meegenomen in de afweging voor nieuw beleid in 2003.

Harry de Winter ontvangt in ‘Wintertijd‘, op zaterdag tussen 22.20 en 23.20 uur op RTL5, presentator Jack van Gelder. Openhartig spreekt de TV-persoonlijkheid over zijn leven en carrière, aan de hand van de muziek waar hij veel naar luistert en heeft geluisterd. Van een aantal van zijn favoriete groepen en artiesten wordt daarnaast uniek beeldmateriaal vertoond.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

    Gerelateerde berichten