Kort media nieuws: vrijdag 5 juli 2002

[09.00 uur]
Goedemorgen.

Vandaag introduceert de muziekzender The Box haar nieuwe programmering met de thema-avond Rhythm Nation. The box heeft naast Rhythm Nation nog twee vaste thema-avonden, Urban Vibes On the Roxx, momenteel bestaan ze alleen uit alleen uit clips.

Vanaf 5 augustus zendt de NCRV i.s.m. CasTel Media de nieuwe vierdelige reportageserie ‘De mensen van de gevangenis’ uit (22.25 uur op Ned1). Na programma’s in dit genre als onder meer De mensen van de roofdierenopvang, De mensen van de kliniek volgt de veertiende serie. Van dichtbij beleeft de kijker de dagelijkse gang van zaken op een bepaalde werkplek aan de hand van de belevenissen van een klein aantal hoofdpersonen. Er wordt in beeld gebracht hoe zij omgaan met de dilemma’s in hun werk, hoe ze samenwerken en welke beslissingen ze nemen.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Krantenuitgever PCM gaat reorganiseren. Hoewel nog onduidelijk is wat er precies gaat gebeuren, wordt nu al gesproken van forse maatregelen. Zo zullen er zeker arbeidsplaatsen vervallen. PCM, uitgever van onder meer Algemeen Dagblad, de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw, kampt met teruglopende resultaten. In 2000 werd nog ruim 25 miljoen euro winst gemaakt, vorig jaar nog maar anderhalf. Dat was vooral het gevolg van een verdere afname van het aantal advertenties. Voor de komende jaren zijn de verwachtingen slecht. Krantenuitgever PCM, die in september een concreet
reorganisatieplan wil hebben, kent al een bijna volledige vacaturestop.

De inzamelingsactie tijdens de live-openingsuitzending van Radio TV West van zaterdag 29 juni jl. heeft ruim 60.000,- Euro opgebracht ten behoeve van de bouw van een vrijetijdscentrum voor verstandelijk gehandicapten in het Zuiderpark in Den Haag.

Het veelbesproken internationale topmodel Karen Mulder is maandag 8 juli te gast in de studio bij DJ Gijs Staverman in “Stavermans Drive Time”. Zij zal als co-host samen met Gijs tussen 16.00 tot 18.00 uur het programma “Stavermans Drive Time” presenteren. Karen is namelijk tijdelijk in Nederland.

Hans Laroes is sinds benoemd tot hoofdredacteur van het NOS Journaal. De selectiecommissie was unaniem in haar keuze voor Laroes (47) als nieuwe hoofdredacteur. Laroes volgt oud-hoofdredacteur Nico Haasbroek op. De hoofdredactie van het Journaal bestaat vanaf vandaag uit Hans Laroes en twee adjunct-hoofdredacteuren.

De nieuwssite NU.nl biedt haar vaste bezoekers een exclusieve NU.nl mobiel aan, waarmee haar services en diensten altijd online beschikbaar zijn via mobiel internet. Deze uitbreiding van de dienstverlening past in het streven van NU.nl om haar webbezoekers ook mobiel het laatste nieuws te bieden.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De Nederlandse diskjockey Tiësto is woensdag in Londen uitgeroepen tot beste club-dj. Dat gebeurde tijdens de Dancestar, een jaarlijkse awardshow in de dancescene.

De commerciele radiozender Radio AWBC Tamara is sinds 2 juli ook te ontvangen in Zoetermeer op de frequentie 95.9 FM via de kabel . Radio AWBC Tamara is te beluisteren op de frequenties 95.5FM in Amsterdam en omstreken, 97.3 FM in Haarlem, 95.5 FM in Zoetermeer en in Flevoland op de frequentie 96.4 FM.

Elvis Presley heeft bijna 25 jaar na zijn dood weer een nummer één hit in de Verenigde Staten. De door de Nederlandse dj Junkie XL gemaakte mix-versie van het nummer A Little Less Conservation was daar de afgelopen week de best verkochte cd-single. De platenmaatschappe BMG, die de cd-single afgelopen week in de VS op de markt bracht, heeft dat donderdag bekendgemaakt. Elvis staat in de belangrijke Hot 100 nog niet aan de top. In deze lijst worden namelijk ook de keren meegeteld dat het nummer op de radio en tv is gedraaid.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten