Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: dinsdag 20 augst 2002

[19.00 uur]
Goedeavond.

Vanaf maandag 2 september tussen 20.00 en 23.00 uur zendt RTL 5 wekelijks hoogtepunten uit de Italiaanse Serie A uit. De zender is daartoe een sublicentie-overeenkomst aangegaan met CANAL+ en vertoont de highlights uit de Italiaanse topcompetitie in de uitzending van ‘RTL Sport: Voetbal’. Ook verwierf RTL 5 in sublicentie van CANAL+ de rechten van de FA Cup. RTL Sport brengt dit seizoen voor het eerst de hoogtepunten uit deze Engelse bekercompetitie.

Vanaf 2 september krijgt de lokale omroep SIRIS voor Asten en Someren nieuwe frequenties. De radio via de FM gaan van 102.4 naar 94.4 en de televisie (Tekst TV) verschuift naarde 256 mhz.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Internet wordt steeds belangrijker in de huiskamer. Na tv en radio is internet voor Britse gezinnen de belangrijkste bron voor nieuws en achtergronden. Het is voor het eerst dat internet zo’n prominente rang opeist, onthult een studie van de Britse ISP Freeserve, waaruit The Observer citeert. Televisie en radio gaan het net vooraf, de krant en het tijdschrift schuiven door naar de vierde respectievelijk vijfde plek.

De wedstrijden van PSV zijn de komende twee jaar rechtstreeks te zien op de televisie in Zuid-Korea. De Eindhovense club mag zich in een grote belangstelling verheugen dankzij trainer Guus Hiddink, die de Zuid-Koreaanse ploeg op het WK naar een vierde plaats leidde. PSV en de Koreaanse tv-maatschappij Munhwa Broadcasting Corp gaan ook een Koreaanse internetsite over de club ontwikkelen. Onbekend is hoeveel geld is gemoeid met de overeenkomst.

“Maak me gek”, de lijfspreuk van ‘Samsam’-karakter Jimmy, staat al sinds 1995 garant voor een blijk van herkenning bij talloze Nederlandse televisiekijkers. Het tiende seizoen van Yorins succesvolle comedyserie ‘Samsam’ staat voor de deur, want vanaf maandag 2 september gaat de eerste aflevering van een nieuwe reeks van dertien van start.

Vanaf 7 september om 14.00 uur, barst bij SBS 6 negen dagen lang de strijd los om de ‘World Darts Trophy 2002’. Dit prestigieuze toernooi wordt gespeeld van 7 t/m 15 september 2002 op de Vechtsebanen in Utrecht.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De parlementaire enquête over de bouwfraude is rechtstreeks te volgen bij RTL Z. Het eerste openbaar verhoor start op donderdag 22 augustus. Het commentaar bij de beelden is van voormalig PvdA-Kamerlid Rob van Gijzel, die de omvang van de fraudezaak reeds in november voorzag en publiek maakte. Hij wordt bijgestaan door politiekverslaggever Frits Wester. Alle verhoren worden vanuit de oude zaal van de Tweede Kamer in beeld gebracht, vermoedelijk drie dagen in de week, vanaf omstreeks 10.00 uur.

De komende dagen zal ‘SBS 6 Sport’ ruim aandacht besteden aan de ontwikkelingen rond het Nederlands Elftal: vanavond om 23:15 uur is de allereerste editie van het ‘Oranje Journaal’ te zien, dinsdagavond meldt Edward van Cuilenborg zich opnieuw met nieuws en achtergronden over de selectie van Advocaat en Van Hanegem. Vervolgens is het woensdag om 19:00 uur tijd voor de wedstrijd in Oslo.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten