Kort media nieuws: maandag 19 augst 2002

Afgelopen vrijdag liet Bløf weten dat het strandconcert wat men zondag zou geven aan de Brouwersdam is afgelast. Reden is dat de krant PZC de locatie, die Bløf en organisator Sky Radio tot het laatste moment geheim wilden houden, heeft geopenbaard vanwege de veiligheid van de prijswinnaars. Maar de popgroep Bløf heeft het concert toch door laten gaan. Een woordvoerster van de band erkende zondagavond dat het concert toch op de afgesproken datum doorging.

In de afdeling Dossiers op Radio.nl kunt u een reportage lezen over Radio 192. Alles over dit radiostation met een fotoverslag. Binnenkort kunt u nog veel meer reportages over radiostations verwachten.

Te Koop: Compleet internet radiostation inclusief: webadres (.nl en .com), compleet prof. jinglepakket (tm-century), drs 2006 pro radio automation software, 3 PIII pc’s in netwerk, Eela SBM 90 mengtafel, processing en diverse andere randapparatuur. Compleet werkend en nu in de lucht op www.musicandwork.nl. Stuur e-mail voor verdere specificatie naar: h.vanderveen@musicandwork.nl Vraagprijs: 17.500,- Euro. (factuur mogelijk).

De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC), uitgever van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, is geïnteresseerd in overname van dagblad Het Parool. NDC wil graag groeien op de dagbladenmarkt, om toegerust te zijn voor de toekomst.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

In week 32 (5 t/m 11 augustus 2002) is in totaal voor € 2.521.980,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Albert Heijn is met een bruto radiobudget van € 184.591,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Nuon met € 123.350,-. Masterfoods is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 119.110,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Vandaag start een geheel vernieuwd programma bij de Tros: Studio2 Nieuw & voetbal. In het programma draait het om mensen die de week daarvoor opvallend in het nieuws waren. Dit gedeelte wordt gepresenteerd Roderick Veelo die tot voor kort voor SBS 6 Nieuws werkte. Het voetbalgedeelte wordt gepresenteerd door Jack van Gelder.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Colorful Radio, een multiculturele radiostation wil toegelaten worden op de kabel in Den Haag. Den Haag is de enige grote stad in Nederland waar Colorful Radio nog steeds niet te ontvangen is. Via de website is het nu mogelijk een standaard e-mail te sturen naar de Haagse Programmaraad binnen drie muisklikken. De programmaraad zal in de maand september opnieuw een advies samenstellen voor het kabelpakket 2003.

In 1opdeMiddag van 14:00 tot 17:00 uur op Radio 1, praat men vandaag over Volkert van der G. Hij is nu 38 dagen in hongerstaking. Hij drinkt alleen water en vruchtensap. Wat levert het op en hoe grijpt de hongerstaking in op lichaam en geest? Een gesprek met Balthasar Schaap, als arts verbonden aan de Werkgroep Advisering bij Hongerstaking van de Johannes Wierstichting en Joep Zander.

In het kader van meer openheid wordt Jaap Uilenberg tv-scheidsrechter. De oud-arbiter is nu technisch coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB. Hij zal als er sprake is geweest van dubieuze beslissingen van scheidsrechters op de televisie de beslissingen uitleggen en de spelregels toelichten.

De EO past vanaf 1 september haar programmering op Radio 3FM grondig aan. Dj Klaas van Kruistum maakt plaats voor Herman Wegter en Manuel Venderbos. De programma’s ‘Xion’, ‘Xalt’, ‘Xite!’ en ‘Xodus’ verdwijnen en gaan allemaal op in ‘X-Noizz’. Dat programma, dat elke zondagavond alternatieve rock en dance, geloof, poezie en live-muziek uitzendt, komt vanaf oktober ook wekelijks op tv.

Ondanks de wateroverlast in het watersnoodgebied, kwam de televisiekerkdienst op het tweede Duitse net (ZDF) zondag uit Wörlitz (Saksen-Anhalt), dat door het wassende water wordt bedreigd. De live-uitzending gaat door ,,zolang het water ons niet in de schoenen loopt”, zei de tv-redacteur van de Evangelische Kerk in Duitsland, Charlotte Magin. De plechtigheid is omgedoopt in een kerkdienst over de watersnoodramp.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.