Kort media nieuws: maandag 5 augst 2002

[12.00 uur]
Goedemiddag.

De VARA heeft als eerbetoon aan Willem Ruis een speciale website over hem geopend. Op de website zijn onder meer foto’s te zien en vertellen bekende Nederlanders zoals Carlo Boszhard en Rolf Wouters hoe zij zich Ruis herinneren. Ook op tv herdenkt de VARA de in 1986 overleden Ruis. Op 10 en 17 augustus zijn compilatie-uitzendingen met Ruis’ hoogtepunten te zien.

Wegens vakantie zijn zowel Ruud van Zeeland en Eddy Becker tot eind augustus niet te horen op Radio 192. Vakantiekracht Dick Verheul meent de komende drie dagen hun plaats waar. Dick was tijdens zijn zeezender periode in dienst van Radio Mi Amigo en later bij Radio Monique.

Vorige week zondag is oud-AVRO-radiodirecteur J. van Overvest overleden. De 92-jarige van Overvest was directeur van de omroep van 1963 tot 1974.

Presentator Rob Trip komt voorlopig nog niet terug bij NOVA. Op doktersadvies heeft hij zich nog tot minstens eind deze maand ziek gemeld. Trip meldde zich ziek nadat bekend werd dat in het nieuwe format van ‘NOVA’ de vaste presentatoren moesten wijken. Ook presentator Kees Driehuis meldde zich toen ziek en is nog niet terug. ‘NOVA’ stelt momenteel alles in het werk om invulling te geven aan de dagelijkse presentatie. Willem Lust en Margriet Vroomans blijven voorlopig en Reinier van den Hout komt erbij.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De record poging van Radio Westerwolde, het programma Magazine is geslaagd. De radio makers (Jan Keitz, Hedwig de Boer, Ard van de Velde en Bjorn Brouwer) hadden zich ten doel gesteld om 100 tracks binnen 1 uur te draaien.

De Consumentenbond is tegen de overname van kabelmaatschappij Casema door een Amerikaanse bedrijf. De bond heeft er bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) op aangedrongen de overeenkomst af te keuren. Donderdag werd bekend dat Liberty Media Corporation van de Amerikaanse miljardair John Malone het kabelbedrijf koopt van France Telecom. Met de overname is een bedrag gemoeid van 750 miljoen euro.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

De multiculturele zender Colorful Radio zal vandaag in het teken staan van Black Hair. In de uitzending van Pierre on the Air (vanaf 15 uur) is een vertegenwoordiger van de Consumentenbond aanwezig om de uitslag van een speciaal onderzoek bekend te maken. In het onderzoek worden allerlei haarprodukten met elkaar vergeleken, met soms schokkende conclusies. Ook worden afro-kappers beoordeeld. Ook is het voor luisteraars mogelijk tips uit te wisselen via e-mail.

Afgelopen zaterdag is actrice Carmen Silvera op tachtigjarige leeftijd in Londen aan longkanker overleden. Silvera werd wereldberoemd als Edith, de echtgenote van de Franse verzetsstrijder en cafébaas René Artois in de tv-reeks “Allo Allo” over de verzetsbeweging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.