Zijn grootspraak kwam uit: ‘Op mijn 25e ben ik miljonair’. Nu is Duncan Stutterheim een tycoon van dertig met zijn bedrijf ID&T, dat groot is geworden met het organiseren van dancefestivals. Nuchterder dan ooit na de dood van zijn broer breidt hij het imperium gestaag uit met evenementen, cd’s, radio, tv, internet, bars, restaurants en een eigen magazine. Net vader geworden van een dochter, maar over een tijdje weer gewoon achter het stuur van een raceauto. “Mijn motto is dat van mijn broer: Geniet elke dag.”
Lees hier verder
De nieuwe versie van Nova gaat volgens de plannen per 1 januari aanstaande van start. Maar er zijn nog heel wat onzekerheden rond het programma. En de programmamakers doen er erg geheimzinnig over. Het nieuwe Nova zou een actualiteitenprogramma worden van een uur, waarin Den Haag Vandaag en Sport zijn geïntegreerd. Het zou gepresenteerd worden op locatie, met publiek. Als presentatoren waren Matthijs van Nieuwkerk en Felix Rottenberg aangetrokken. Maar gaat het allemaal wel door?
Lees hier verder
Drie Nederlandse televisieprogramma’s hebben de voorrondes overleefd van de selectie voor de internationale Emmy Awards. Het gaat om de dramaserie’s De Enclave en All Stars van de VARA en de dansfilm Lost van de NPS. De NOS heeft dit maandag bekendgemaakt.
Lees hier verder
Ze was een sterke vrouw, maar ook een bang musje. Ze was schaamteloos, maar toch een net meisje. Sylvia Millecam was een vat vol tegenstellingen. Een jaar geleden overleed de comédienne op 45-jarige leeftijd aan borstkanker. Als eerbetoon aan Sylvia Millecam maakte de KRO een documentaire over haar, die zondag wordt uitgezonden.
Lees hier verder
Het Parool vecht voor zijn voortbestaan en ook de andere dagbladen bezuinigen. De inzakkende advertentiemarkt is een groot probleem. Maar de huidige malaise volgt wel op zeven zeer vette jaren.
Lees hier verder
Maarten van Rossem zou tot 1 september columns kunnen schrijven voor de Volkskrant. Maar hij bedankt voor de eer. ‘Als de Volkskrant mijn gerelativeer niks vindt, dan relativeren we ook maar niet meer door.’ De Amerikadeskundige schreef zes jaar lang iedere twee weken zijn stuk, en betreurt het dat hij er mee moet stoppen op gezag van Peter Giessen, de nieuwe chef van de Forum-redactie.
Lees hier verder
Van de rechtszaak tegen Volkert van der G. worden grote delen via de televisie uitgezonden. Eindelijk lijkt voor de televisie de deur naar de rechtszaal open te gaan. Een deur die zich al lang geleden opende voor de schrijvende journalistiek. Er is geen goede reden te bedenken waarom de televisiejournalist achtergesteld moet worden bij zijn schrijvende collega.
Lees hier verder
Alom wordt in dagbladland sceptisch gereageerd op de plannen van Het Parool om het krantenconcern PCM te verlaten. Het Parool is simpelweg te klein om op eigen benen te staan, zo menen de critici. De krant vindt dat ze te duur uit is bij PCM. Zonder de onnodige ballast van het moederbedrijf zou het dagblad wel winstgevend zijn.Moed kan de directie en hoofdredactie van Het Parool niet worden ontzegd. In een tijd dat kleine kranten fuseren tot grote kranten denkt Het Parool dat ze juist een groot krantenconcern als PCM kan verlaten om het zelf te proberen. Nu zijn de problemen die Het Parool binnen PCM ondervindt niet gering.
Lees hier verder