Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: dinsdag 3 Sept 2002 [Update]

In week 34 (19 t/m 25 augustus 2002) is in totaal voor € 3.473.430,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Albert Heijn is met een bruto radiobudget van € 176.385,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Ohra Verzekeringen met € 149.515,-. Citroën is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 133.075,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Vandaag bestaat Keizerstad FM 20 jaar. Sinds de start in 1982 is het radiostation uitgegroeid van een vrije radiozender, via een publieke streekomroep naar een zogenaamde “niet landelijke” commerciële omroep. Binnenkort zal er op Radio.nl een reportage te lezen zijn over Keizerstad.

Vanaf 2 september krijgt de lokale omroep SIRIS voor Asten en Someren nieuwe frequenties. Men verhuist van de 102.4 naar 94.4.

Radio 90FM, de lokale omroep voor de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijn-gebied, zal hoogstwaarschijnlijk in November van frequentie moeten wijzigen. Zoals de naam van het station al aangeeft, wordt momenteel uitgezonden op 90.0FM. Dit zal waarschijnlijk veranderen in FM 91.7. Verwacht wordt dat de wijziging veel verwarring onder de luisteraars zal veroorzaken, aangezien het station alle luisteraars niet meteen goed kan informeren over de veranderingen.

Zaterdag 14 september zullen 4 lokale radiostations; Radio 9 uit Lopik, Radio Zilverstad uit Schoonhoven, Radio Stad Montfoort en Radio Centraal, een gemeenschappelijk radioprogramma maken. Dit alles gebeurt met de steun van de stichting Truckrun van 07.00 uur tot 18.00 uur. Radio Truckrun zal hiervoor ook een aparte frequentie aanvragen. Op deze dag kunnen gehandicapte kinderen een dag lang door de Krimpener en Lopikerwaard in een vrachtwagen mee rijden.

Ongeveer veertig mensen hebben bij de Eindhovense Programmaraad geprotesteerd tegen het verdwijnen van MTV. Kabelexploitant UPC heeft deze popzender in Zuidoost-Brabant maandag vervangen door een zender met reclameboodschappen. De programmaraad had daar geen invloed op, maar MTV riep kijkers toch op daar te protesteren. Volgens een woordvoerster van de raad is 40 protesten niet zo veel, maar er hebben nog nooit zoveel mensen gebeld na het verdwijnen van een zender.

Vanaf vrijdag 20 september, tussen 20.30 en 21.25 uur, is bij SBS 6 gedurende veertien weken ‘De voetbaljaren Kieft’ te zien. In dit programma duikt presentator Wim Kieft samen met andere sportieve hoofdrolspelers terug in de tijd dat hij in de top speelde. In elke aflevering wordt één voetbaljaargang uitgebreid belicht: vanaf seizoen 1980-81 tot aan zijn afscheid in 1994.

Vanaf maandag 16 september, tussen 19.55 en 20.30 uur, start SBS 6 met een nieuw programma vol sensationeel nieuws ‘Tabloid’. Iedere werkdag kan men volop genieten van het uitbundige gedrag van sterren uit binnen- en buitenland en emotionele reportages vanuit de samenleving. De presentatie is in handen van het nieuwe duo Renée Vervoorn en Bart Ettekoven.

RTL 4 brengt vanaf zondag 15 september de onthullende tiendelige documentaireserie ‘Manhattan On The Beach’, waarin de meest exclusieve feesten, met party-gangers als Jennifer Lopez, Puff Daddy, Jerry Seinfeld en Kelsey Grammer, de revue passeren.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Sinds afgelopen zondag is Nederland wederom een nieuwe vorm van homeshopping op TV rijker. Phatnet TV is het eerste interactieve entertainmentshopping programma van Nederland. Elke dag tussen 11 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags is Phatnet TV op Net 5 te zien, als onderdeel van het nieuwe Via 5. Bovendien is Phatnet online te vinden op Phatnet.nl.

In het Amsterdamse Ketelhuis komt veertig weken lang elke dinsdagavond een zogeheten omroepbioscoop. Die dag zijn er premieres en herhalingen te zien van televisiefilms, documentaires en tv-series. De producties moeten volgens initiatiefnemers NPS, AVRO, KRO en VPRO ‘in de geconcentreerde ambiance van een donkere bioscoopzaal een eerste of tweede leven leiden’. Op het programma staan onder meer een 25-uur durende marathonsessie van afleveringen van de serie Het pleidooi en een avond met Van Kooten en De Bie. De omroepbioscoop opent op 10 september zijn deuren.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Meer dan vijftig bioscopen verkopen vanaf maandag kaarten voor de nieuwe speelfilm Volle maan die op 10 oktober in première gaat. Het is volgens distributeur Independent Films de eerste Nederlandse speelfilm waarvoor kaarten in de voorverkoop worden aangeboden.

Voor het derde achtereenvolgende jaar zal tijdens Film by the Sea de KRO-Filmprijs worden uitgereikt. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000,- en een beeldje, welke zal worden overhandigd op zaterdag 14 september. Vorig jaar werd de KRO-Filmprijs in Vlissingen in ontvangst genomen door filmmaker Benito Zambrano voor zijn film ‘Solas’. Het is de negende keer dat de KRO-Filmprijs wordt uitgereikt. “De KRO wil op radio en televisie programma’s brengen die er toe dóen.” Drie films zijn genomineerd: Chocolat, Marie-Line, Wit.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.

Gerelateerde berichten