Het is oorlog bij de publieke omroep, en het is niet de eerste keer. De omroepvoorzitters en het bestuur rollen vechtend over straat. Wat wil de politiek?
Lees hier verder
Radioprogramma van Gwrrf-makers: “We zijn de frustraties van Francisco van Jole spuugzat”. De oprichters van de online mediagids Gwrrf, Hans van Willigenburg en Erik Lindenburg, presenteerden afgelopen donderdagavond voor het eerst hun wekelijkse radioprogramma ‘Salondotcom’ voor Radio Rijnmond. “We zijn het verhaal van Francisco van Jole spuugzat, die voortdurend zijn frustraties over niet uitgekomen verwachtingen over internet ventileert.”
Lees hier verder
Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bekijkt de beelden van de ‘Hitler-scène’ uit het programma Herberg De Leeuw van Paul de Leeuw. Het OM wil bekijken of er sprake is van een strafbaar feit, aldus persofficier van justitie M. Bloos zaterdag. In de bewuste scène verandert een portret van prof. dr. B. Smalhout langzaam in dat van Hitler. De professor deed aangifte tegen De Leeuw.
Lees hier verder
De opkomst van internet zorgt ervoor dat Nederlanders steeds minder telefoneren, radio luisteren, televisie kijken en boeken en kranten lezen. Dat blijkt uit een enquete van NRC Handelsblad onder 5100 bezoekers van de eigen website www.nrc.nl.
Lees hier verder
De romanserie Het Bureau van J. J. Voskuil komt volgend jaar bij de NPS als hoorspel op de radio. Peter te Nuyl (regie) en Krijn ter Braak zijn inmiddels begonnen aan de omvangrijke productie in 360 delen. De eerste aflevering wordt naar verwachting in september 2003 uitgezonden, aldus een woordvoerder van de omroep.
Lees hier verder
Dat Paul de Leeuw vertrekt bij de NCRV heeft met censuur te maken, maar niks met de persiflage van Anneke Grönloh, zegt hij. Hem bevalt de sfeer niet bij de protestant-christelijken. ‘Bij de VARA kon ik mijn bek opentrekken.’
Lees hier verder
Een BNN voor ouderen. De Nieuwe Omroep kwam er niet, maar Max (Maximale levenservaring, maximaal aandacht verdienen) moet als ouderenomroep wel een plaats op de buis krijgen. De klacht van oprichter Jan Slagter is dat er binnen het omroepbestel slechts aandacht is voor jongeren, maar niet voor de vijftig-pluskijker. Dat moet veranderen. Zitten vijftigplussers, na de vijftig-plusbeurs, de vijftig-pluspas en hun eigen blad ‘Plus’ wel te wachten op een ‘eigen’ ouderenomroep?
Lees hier verder
‘Bijna iedereen’ vertelt haar dat het wel zal loslopen met dat nieuwe programma. Hoe kan het anders, met zoveel tv-ervaring? ‘Maar het blijft gewoon doodeng’, zegt Catherine Keyl, die vanaf vanavond wekelijks bij de Tros te zien zal zijn met het magazine-achtige programma Keyl.
Lees hier verder