Kort media nieuws: donderdag 10 oktober 2002

[17.00 uur]
Goedeavond.

Radio 2 heeft De Week van de Jaren 70 verplaatst naar de week van 21 tot en met 25 oktober. Aanvankelijk zou De Week van de Jaren 70 deze week plaatsvinden, maar vanwege het overlijden van Prins Claus heeft de zender besloten de themaweek uit te stellen. De ‘Amazing Meezing Party’ op vrijdag 11 oktober zal daarentegen wel doorgaan, maar zal pas twee weken later te beluisteren zijn op Radio 2.

Heeft u iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Paul de Leeuw gaat mogelijk terug naar de Vara. De presentator is door de omroep gepolst over een terugkeer. Dat zei De Leeuw afgelopen dinsdagavond in het programma ‘Barend & Van Dorp’. Overigens zijn er nog geen serieuze onderhandelingen gevoerd tussen De Leeuw en de Vara.

Volgende week woensdag treedt het Nederlands Elftal in het Ernst Happel-stadion te Wenen aan tegen het Oostenrijkse nationale team. SBS 6 besteedt ruim aandacht aan deze tweede wedstrijd in de kwalificatie-reeks voor het EK 2004 in Portugal.

Presentator Paul Witteman wil misschien naar Nova nieuwe stijl, dat vanaf januari te zien is. Binnenkort zal Witteman hier een besluit over nemen. Mocht Witteman voor Nova kiezen, dan blijft hij voorlopig ook zijn andere VARA-programma’s presenteren.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

BNN zendt vanaf woensdag 16 oktober de driedelige documentaire ‘BNN Warzone’ uit. De serie is gemaakt door studenten die programma’s maken over ontwikkelingsproblematiek. In de eerste aflevering staat de armoede in Peru centraal. In de andere twee afleveringen is er aandacht voor de problematiek in Afghanistan en Uganda.

Yorin heeft Claire Brouwer toegevoegd aan het presentatieteam van ‘Yorin Travel’. De presentatrice vervangt Chimène van Oosterhout en Renate van der Zalm, die met zwangerschapsverlof zijn. Brouwer werkte hiervoor bij KinderNet en is vanaf 18 oktober voor het eerst te zien bij Yorin.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

De publieke omroep zal ook dit jaar weer een ‘Sinterklaasjournaal’ maken in het kinderblok Z@ppelin. Tussen 14 november en 5 december zullen de belevenissen van de Goedheiligman dagelijks op de voet worden gevolgd. Dieuwertje Blok zal net als vorig jaar het programma presenteren.

Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, gaat ook voor de KRO een testprogramma maken. Zondag 3 november zendt de omroep de ‘Spiritualiteitstest’ uit. De opzet is hetzelfde als bij de testprogramma’s, die Eyeworks maakte voor BNN.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist