Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 8 okt 2002

De NOS maakte gisteravond rond tien over half negen, ongeveer een kwartier vóór RTL, het overlijden van prins Claus bekend. In stemmig zwart meldde nieuwslezer Gijs Wanders in een extra uitzending van het NOS-journaal dat de prins-gemaal om 19.00 uur was overleden. Daarna werd een uitgebreide reportage gebracht over het leven van Claus.
Lees hier verder

Voor de publieke omroep gelden bij het overlijden van een lid van het koninklijk huis draaiboeken die intern bekend staan als de gele en oranje dossiers. Zondagavond verliep de uitzending van Nederland 1, 2 en 3 geheel volgens dat draaiboek.
Lees hier verder

De Amerikaanse muziekindustrie wil de naam van een klant van internetaanbieder Verizon. De klant zou veel muzieknummers
aanbieden via internet.
Lees hier verder

Drukte bij internetmedia na overlijden Prins Claus. De Nederlandse nieuwssites reageerden zondagavond niet allemaal even snel op het nieuws van het overlijden van Prins Claus.
Lees hier verder

De roddelbladen moet voortaan oppassen. Met alleen een rectificatie van een onwaar verhaal zijn ze niet meer uit de problemen. Maar waar ligt precies de grens van wat ze wel en wat ze niet mogen schrijven? “Zelfs áls weekblad Privé gelijk had gehad met het bericht dat prins Claus naar Duitsland was gevlucht om in een kliniek te sterven, dan nog zou er sprake zijn geweest van een schending van diens persoonlijke levenssfeer.’
Lees hier verder

De programmering op alle zenders, publiek en commercieel, wordt maandag 7 oktober 2002 aangepast in verband met het overlijden van prins Claus. Op de publieke zenders wordt een groot deel van de programmering ingevuld door de samenwerkende actualiteitenrubrieken.
Lees hier verder

Het moet niet gekker worden. Dit kan niet anders dan een nieuw wereldrecord zijn. Partý slaagt er in om in een stukkie van amper 300 woorden liefst 21 keer het woord zou(den) te gebruiken!!!
Lees hier verder

De NOS zendt dinsdag de tocht van de lijkwagen met het stoffelijk overschot van prins Claus van paleis Huis ten Bosch naar paleis Noordeinde rechtstreeks uit. De uitzending begint om 13.30 op Nederland 2, de tocht begint een halfuur later.
Lees hier verder

Medewerkers van het Nederlands Dagblad hebben zondagavond de maandageditie van de gereformeerde ochtendkrant aangepast om het nieuws te kunnen brengen van het overlijden van prins Claus. Normaal gesproken wordt de maandagkrant op zaterdagavond samengesteld, zodat de medewerkers de zondagsrust in ere kunnen houden.
Lees hier verder

Er viel deze week een opmerkelijk verschil te constateren in de berichtgeving over de toekomst van deze krant. Terwijl Dagblad De Limburger meldde dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zich er niet tegen verzet dat de redacties van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad gaan samenwerken, concludeerden andere kranten dat de NMa een fusie tussen de beide Limburgse kranten verbiedt. Wat is er nu precies aan de hand?
Lees hier verder

Met uitzondering van Engeland is de dood van prins Claus in de ons omringende landen prominent gemeld. De ‘droevige prins’ is dood, berichtte het Duitse boulevardblad Bild gisteravond. De belangstelling in de Duitse media voor het overlijden van de Duitse aristocraat Claus von Amsberg is groot. Veel kranten berichtten gisteravond snel na het bekend worden van het overlijden van de prins op hun websites al over het lot van Claus en de Nederlandse koninklijke familie. Ook de tv-journaals brachten snel necrologieën.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten