Kort media nieuws uit de krant: donderdag 10 okt 2002 [Deel 2]

Drie Nederlandse programma’s zijn genomineerd voor de International Emmy Awards. Dat zijn internationale tv-prijzen waarbij Amerikaanse inzendingen niet mee mogen doen. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend tijdens de internationale mediabeurs Mipcom in Cannes.
Lees hier verder

Kabelmaatschappij Essent Kabelcom gaat telefonie over haar netwerk aanbieden via Voice over IP (Voip). Daartoe heeft ze een contract afgesloten met Liberate Technologies. Die levert een operationeel systeem aan Essent om de dienst te kunnen vormgeven en beheren.
Lees hier verder

Als er politieke moord, asielzoekers of ander ‘groot nieuws’ in de maand zit, plegen de media onrustig te worden. Ze raken buiten adem als ze haasje-over spelen om het onderwerp nieuwswaardiger te maken, te belichten en te analyseren. Dat heet een mediahype en die doet de lezer, kijker of luisteraar de adem in de keel stokken. De mediagolf rond de dood van prins Claus is daar een voorbeeld van.
Lees hier verder

De zangeres Anneke Grönloh eist in een bodemprocedure een kwart miljoen euro smartengeld van de NCRV en Paul de Leeuw. De presentator had in zijn NCRV-programma diverse malen overmatig drankgebruik door de artieste geïnsinueerd.
Lees hier verder

De RVU heeft in verband met het overlijden van prins Claus besloten de documentaire Jacht is natuurlijk van Rob Muntz en Paul Jan van de Wint woensdagavond te laten vervallen. De satirische documentaire over amateur-jagers in Afrika zou vanavond te zien zijn, maar is tot nader order uitgesteld. ,,De omroep heeft besloten alle komische programma’s deze week te weren”, aldus een RVU-woordvoerster.
Lees hier verder

Zondagavond was op tien Nederlandstalige zenders een nieuwsprogramma te zien naar aanleiding van het overlijden van prins Claus. De vraag is of dat ook anders kan. Enkele dagen na het overlijden van prins Claus hervatten radio- en televisiezenders weer hun normale uitzendingen. Afgelopen zondagavond, vrij snel na het overlijden van de prins, gingen de publieke en de commerciële zenders over op wat in de draaiboeken als nationale uitzending wordt aangeduid.
Lees hier verder

Sinds 1989 mag er geen tabaksreclame meer op de televisie uitgezonden worden, maar vanaf 7 november komt er een totaalverbod. Dan wordt de nieuwe tabakswet van kracht. Tabaksfabrikanten mogen niet langer adverteren in media en moeten stoppen met het sponsoren van evenementen. Maar er lijkt een maas in de wet te zijn gevonden.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten