Kort media nieuws: vrijdag 11 oktober 2002

[12.00 uur]
Goedemiddag.

Sinds de site van NRC Handelsblad enkele weken geleden registratie invoerde, is het aantal pageviews 10% teruggelopen tot 6 miljoen pageviews per maand. De site kampte met technische problemen. Eergisteren werkte de links vanaf de voorpagina niet meer, waarna het registratiemechanisme werd verwijderd.

Heeft u iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Hubert Smeets wordt de nieuwe hoofdredacteur van het weekblad De Groene Amsterdammer. De 46-jarige Smeets, die in januari als hoofdredacteur begint, werkt nu nog bij NRC Handelsblad. Hij wordt bij de Groene de opvolger van Martin van Amerongen, die eerder dit jaar overleed.

Uit protest tegen bezuinigingsplannen is de Franstalige publieke omroep in België RTBF vandaag in staking gegaan, zowel radio als televisie verzorgen een aangepast en uiterst beperkt programma. De leiding van de zwaar onder politieke invloed staande RTBF wil vijfhonderd van de 2600 banen schrappen door vervroegde pensionering en het opheffen van tijdelijke betrekkingen. Daarnaast moeten nog eens zeshonderd personeelsleden in de regionale studio’s elders gaan werken, omdat de regiocentra zich voortaan op specialismen moeten gaan toeleggen.

Sinds de site van NRC Handelsblad enkele weken geleden registratie invoerde, is het aantal pageviews 10% teruggelopen tot 6 miljoen pageviews per maand. De site kampte met technische problemen. Eergisteren werkte de links vanaf de voorpagina niet meer, waarna het registratiemechanisme werd verwijderd.

De NCRV werkt aan een nieuwe realityshow die zich afspeelt in een klooster. Het project heeft als werktitel ‘Het Nieuwe Klooster’ en brengt twaalf mensen van verschillende gezindten samen in een oud klooster, dertien weken lang. Alle wereldgodsdiensten zijn in Het Nieuwe Klooster verzameld. De programmamakers hopen vervolgens op spirituele, persoonlijke en sociale vernieuwing.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

RTL 5 zendt vanaf zaterdag weer wekelijks het programma ‘Toys for Boys’ uit. Presentator Rick Engelkes duikt net als voorgaande seizoenen in de belevingswereld van de man.

Daphne Deckers is vanaf maart 2003 weer op televisie te zien. In ‘101 Vrouwen’ praat de presentatrice over wat vrouwen zoal beweegt. Zowel bekende als onbekende dames komen aan het woord. Het programma zal te zien zijn bij RTL 4.

Radio 4 staat de komende maanden in het teken van opera. De NPS zendt elke zaterdag het programma ‘Opera Live’ uit. Daarnaast is vanaf 11 oktober de 7-delige serie ‘Der Ring des Niebelungen’ te beluisteren. De Tros zendt deze cyclus van Wagner wekelijks uit.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

In het KRO programma Dolce Vita zal vandaag via Radio747AM een interview te beluisteren zijn met voorzitster Paula van Keulen van de commerciële omroep Golfbreker Radio 97.8. In 1996 was het de eerste niet landelijke ‘commerciële’ omroep van Nederland. Alhoewel, commercieel. Het station draait volledig op zo’n 85 vrijwilligers, en er wordt geen reclame uitgezonden.

Radio TV West zendt de uitvaart van prins Claus dinsdag rechtstreeks uit. De uitzending op radio begint om 6.00 uur en de televisie-uitzending begint om 7.00 uur. Ook krijgen inwoners van de regio actuele informatie over de bereikbaarheid van Den Haag en Delft en de omleidingen van het openbaar vervoer. Radio TV West werkt hiervoor samen met Connexxion, de NS en de ANWB.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist