Kort media nieuws: woensdag 16 oktober 2002

[12.00 uur]
Goedemiddag.

Het nieuwe RTL 4-programma ‘Idols’, de grootste auditie op de Nederlandse televisie ooit en als format al een enorm internationaal succes, krijgt een duopresentatie: Reinout Oerlemans zal hiervoor plaatsnemen naast Tooske Breugem, van wie al eerder bekend was dat ze ‘Idols’ zou gaan presenteren. Tooske neemt de eerste afleveringen van ‘Idols’ solo voor haar rekening. Het 18-delige, wekelijkse programma ‘Idols’ komt op vrijdag 1 november tussen 21.30 en 22.30 uur voor het eerst op de Nederlandse televisie en eindigt na een uitgebreide afvalrace.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Yorin FM organiseert op zaterdag 14 december de tiende editie van de Yorin FM Dance Experience. Deze keer kreeg het de subtitel: The Biggest Pre X-mas party on the planet’ Het feest wordt wederom in de Utrechtse Jaarbeurs voor 25000 bezoekers georganiseerd. Voorheen had dit evenement de naam ‘Mega Music Dance Experience’. Naast een aantal club dj’s zijn er ook optredens te verwachten, YorinFM kon niet nog niets over melden. Toegangsbewijzen kosten Eur 32.50

De speciale aflevering van ‘De Zwakste Schakel’ van vrijdag 11 oktober jl., waarin negen bewoners uit het ‘Big Brother’- huis het tegen elkaar opnamen, is door bijna anderhalf miljoen kijkers van 13 jaar en ouder bekeken, een recordaantal voor dit programma. De kijkdichtheid van deze uitzending in de doelgroep van RTL 4, de ‘boodschappers’tussen 20 en 49 jaar was ook een record met 13,9 procent en een marktaandeel van 29.8 procent.

DJ Gijs Staverman presenteert samen met Sonja Silva zaterdag de ‘Pepsi Chart Live’ in de Rotterdamse muziektempel Ahoy’. Van 12.00 tot 16.00 uur warmt dj Menno Barreveld de luisteraars alvast op terwijl Di-rect van 12.00 tot 13.00 uur als co-host zal optreden. Van 16.00 tot 19.00 uur neemt host Timur de honeurs waar en aansluitend klinkt van 19.00 tot 22.00 uur Robbie Feller door de Yorin FM-ether. Gedurende de hele dag zullen verder diverse artiesten optreden. Op zaterdag 26 oktober is tussen 21.05 en 22.35 uur een televisieregistratie te zien bij Yorin.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

De film Ja zuster, nee zuster, die 3 oktober in premiere ging, heeft nu al een prijs gewonnen. De film heeft in anderhalve week tijd ruim 90 duizend bezoekers getrokken en krijgt daarom een Gouden Film. De prijs wordt woensdag in Amsterdam uitgereikt aan scenarist Frank Houtappels en de weduwe van Harry Bannink. De film is een remake van de televisieserie Ja zuster, nee zuster, die werd geschreven door Bannink en Annie M.G. Schmidt. De Gouden Film is een initiatief van onder meer het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Filmfestival.

Jan Lenferink wil weg bij SBS 6. Dat schrijft Veronica Magazine deze week. De presentator is niet tevreden over het feit dat zijn programma ‘Louter Lenferink’ van het scherm is gehaald, wegens tegenvallende kijkcijfers. Lenferink wil nog 8 afleveringen van ‘RUR’ maken en daarna stoppen.

De RVU wil in de toekomst meer programma’s maken met Robbie Muntz. Onlangs maakte de omstreden programmamaker de documentaire ‘Jacht is Natuurlijk’ en daarover is de RVU zeer tevreden. Die documentaire moet overigens nog worden uitgezonden, nadat de geplande uitzending werd geschrapt vanwege het overlijden van Prins Claus.

De Wereldomroep heeft een documentaire gemaakt over Pim Fortuyn. Aan de hand van bestaande beelden is een portret gemaakt van de vermoorde politicus. Welke zender de documentaire gaat uitzenden is nog niet bekend. Er is ook interesse vanuit het buitenland voor het portret.

De NCRV heeft de rechten van het spelprogramma ‘Zo Vader, Zo Zoon’ verkocht aan diverse buitenlandse zenders. Het programma is inmiddels al te zien op de Indonesische televisie. Naar verwachting zullen zenders in respectievelijk België, Spanje en Polen binnenkort ook beginnen met het spelprogramma.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

RTL 4 zendt zaterdag de musicalshow ‘Broadway op Zaterdag’ uit. In dit programma wordt achter de schermen gekeken bij een aantal Nederlandse musicals. Ook zijn er optredens van Danny de Munk en K3. Albert Verlinde presenteert de show.

Rob Kamphues maakt vanaf maandag weer wekelijks vrienden bij BNN. Net als vorig jaar probeert de presentator binnen te dringen in werelden die voor veel mensen niet toegankelijk zijn. In de eerste aflevering van ‘Kamphues maakt Vrienden’ gaat Rob mee met een premiejager.

Paul de Leeuw gaat meedoen aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival. De zanger / presentator zal een nummer van Eric Dikeb en Ad van Olm zingen. Dikeb belde De Leeuw tijdens het 3FM-programma ‘Stenders Vroeg’. Hij wilde advies over het schrijven van een Songfestivalnummer. Hierop bood De Leeuw aan het nummer zelf te zingen.

MTV is deze week gestart met de nieuwe programmering. Niet alleen zijn er nieuwe programma’s bij de muziekzender, er is ook nieuwe vormgeving en er zijn twee nieuwe vj’s. VJ Sander en VJ Barbara zullen te zien zijn in het programma ‘MTV Live’ en het nieuwe ‘BOM (Best Of MTV)’.

De Britse media-ondernemingen Granada en Carlton Communications hebben een fusie beklonken. Granada en Carlton zijn vooral bekend van de commerciële tv-zender ITV. De aandeelhouders van Granada krijgen een belang van 68 procent in de nieuwe onderneming, de rest is weggelegd voor de aandeelhouders van Carlton. De transactie is afhankelijk van toestemming van de Britse mededingingsautoriteiten. Granada en Carlton zijn de twee grootste onafhankelijke televisiemaatschappijen in Groot-Brittannië. De fusie moet op termijn circa 35 miljoen tot 55 miljoen pond sterling (55 tot 87 miljoen euro) per jaar aan kosten besparen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.