Search
Close this search box.

Kort media nieuws: woensdag 23 oktober 2002

[7.59 uur]
Goedemorgen.

Beau van Erven Dorens ontvangt op vandaag in zijn eigen personalityshow ‘Beau Rivage’ weer een drietal interessante gasten. Rijk de Gooijer(acteur), Johan Nijenhuis (Volle Maan), Dana (hardcore dj ).

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

NOS Actueel doet via Nederland 2 rechtstreeks verslag van de openbare verhoren van de parlementaire enquêtecommissie over de val van de moslim-enclave Srebrenica en de rol van Dutchbat daarbij. De openbare verhoren zijn eveneens te volgen via NOS Internet. De parlementaire enquête begint in de eerste helft van november en duurt tot medio december. De exacte data moeten nog worden vastgesteld.

De website van Omroep Zeeland bericht dat deze regionale omroep per 1 november van frequentie gaat veranderen. Omroep Zeeland verhuist per 1 november naar de 87,9 MHz. Momenteel is Omroep Zeeland te ontvangen via drie kleinere etherfrequenties (97,8 MHz, 97,1 MHz en 101,9 MHz). De oude frequentie van Omroep Zeeland in Philippine zal (97,8 MHz) vanaf november worden opgewaardeerd en worden ingezet voor Radio 2. (H.v.B)

VVD-fractieleider Zalm liet gisteren via het televisieprogramma Het Elfde Uur dat het publieke omroepbestel terug kan naar twee televisienetten. Als de spelletjes en tekenfilms van de publieke zenders verdwijnen, kunnen de omroepen een net inleveren. Deze programma’s kunnen net zo goed op de commerciële zenders. Dat bespaart namelijk geld, dat gebruikt kan worden voor handhaving van het spaarloon, vindt Zalm. Het publieke bestel kan met 200 miljoen euro in vier jaar minder zonder dat er omroepen hoeven te verdwijnen.

In week 41 (7 t/m 13 oktober 2002) is in totaal voor € 7.907.996,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. O2 is met een bruto radiobudget van € 242.250,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Tiscali met € 185.544,-. LG Electronics is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 173.320,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Yorin brengt volgende week donderdag om 22.00 uur een nieuwe aflevering van ‘Jensen’ Zo ontvangt Robert Jensen acteur en presentator Johnny de Mol en het veelbesproken voormalige LPF-kamerlid Winnie de Jong.

De net gekozen LPF-voorzitter Ed Maas heeft aangekondigd RTL-journalist Frits Wester aan te willen klagen wegens smaad. Vrijdagavond beweerde de politieke verslaggever van RTL in het tv-programma ‘Barend en Van Dorp’ dat de Fiod onderzoek doet naar mogelijke fraude bij een aantal vastgoedbedrijven, waaronder het bedrijf VHS van Maas. Dat zou volgens Wester een reden zijn dat Nawijn twee weken bedenktijd wil aleer hij een beslissing neemt om lijsttrekker van de LPF te willen worden.

Terug van weggeweest, is de Rijnmond 30! Sinds afgelopen zaterdag is deze eigenwijze hitparade van Radio Rijnmond tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op 93.4 FM. Ook luisteraars kunnen een bijdrage leveren aan de samenstelling van de Rijnmond 30. Via de internetsite Rijnmond30 kan men zijn of haar favoriete singles bekend maken en maken zij wekelijks kans op een clipradio

RuudDeWild.nl gaat commercieel. Tijdens het radioprogramma is dagelijks tussen de reclamepingels een commercial te horen met de vraag of je zin hebt in een trio? Wilt u meer weten, surf dan naar www . Zin In Een Trio . nl ?

Zondagavond bracht SBS 6 het avondvullende live programma ‘Het Nationale Verkeersexamen’. Het programma werd goed bekeken. Gemiddeld volgden 1 miljoen kijkers het programma met op het hoogtepunt 1,2 miljoen. Zowel bij de doelgroep 13+ als in de voor SBS 6 belangrijkste doelgroep 20-49 liep het marktaandeel op naar 20 %.

TV West biedt nieuw filmtalent de kans hun werk aan een groot publiek te tonen. Kom je uit de regio en heb je een speel- of animatiefilm gemaakt? Stuur ‘m in, wie weet komt ie 26 december op tv tijdens de Dag van de Onbekende film.

Op 7 november gaat de film ‘Red Dragon’ met Sir Anthony Hopkins opnieuw in de rol van Hannibal Lecter in premiere in de Nederlandse bioscopen. Op de avond ervoor (6 november) kom je bij V8 alvast in de stemming met de ‘Anthony Hopkins Night’

Zaterdag vindt in het Groningse Zuidbroek het schlagerfestival plaats. Ook dit seizoen brengt de TROS dit muziekfeest op het scherm. In twee delen wordt de registratie van dit muzikale festijn uitgezonden op 14 en 21 februari 2003 met de koning van de Schlagerartiesten Dennie Christian.

Ter Plaatse, het politieopsporingsprogramma van TV Noord-Holland en AT5 viert na twee jaar haar 50e aflevering. Dankzij tips van kijkers 25 grote en kleine zaken oplost! Vandaag zal het programma op TV Noord-Holland en AT5 uitgezonden worden om 17.30 en 21.00 uur. Op teletextpagina 228 van AT5 en TV Noord-Holland zijn de telefoonnummers te vinden waar u met reactie heen kunt bellen.

Het Commissariaat voor de Media wil dat omroepen duidelijker aangeven of een programma een verstrooiend karakter heeft of niet. Dat blijkt uit de rapportage van de instelling over het programma-aanbod van vorig jaar. Overigens heeft de publieke omroep volgens de rapportage in 2001 aan de voorschriften in de Mediawet voldaan. In de wet staat dat programma’s van omroepen voor 56 procent informatief/educatief moeten zijn en voor 25 procent cultureel (waarvan 12,5 procent over kunst). Per net mag maximaal 25 procent aan verstrooiende uitzendingen de lucht in gaan. Commerciële zenders, die zich met name richten op amusementsprogramma’s, vinden dat de ‘publieken’ dat percentage overschrijden en klagen daarover. Het CVDM concludeert dat van overschrijding geen sprake is.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.

Gerelateerde berichten