Kort media nieuws: maandag 9 december 2002

[11.00 uur]
Goedemorgen.

De regio-omroepen RTV Noord-Holland en AT 5 gaan nier fuseren per 1 jan vanwege uitstel. De gemeente Amsterdam weet nog niet hoe hoog de subsidie wordt. Tevens weet men nog niet op welke locatie het gezamenlijke gebouw komt.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Prinses Maxima staat centraal in een 4-delige programmaserie. In ‘Het Jaar van Maxima’ kijkt RTL 4 terug op de belevenissen van de prinses van het afgelopen jaar. Het programma wordt vanavond uitgezonden.

In februari 1999 bracht RTL 4 de dramaserie ‘Westenwind’ voor het eerst op de buis. Vrijwel direct was de serie een groot succes met als bekroning een ‘TeleVizier Ring’. RTL 4 zendt vanaf vandaag tussen 20.30 en 21.30 uur de laatste nieuwe afleveringen uit van ‘Westenwind’.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Het concert dat volkszanger Andre Hazes medio volgend jaar geeft na aanleiding van zijn 25-jarig jubileum in stadion Arena in Amsterdam, is binnen enkele dagen al bijna uitverkocht. De verkoop van de 26 duizend kaarten ging afgelopen zaterdag van start, en sindsdien zijn er 23 duizend verkocht. De organisatie van het optreden denkt erover om een tweede concert te organiseren.

Afgelopen vrijdag is de vernieuwde internetsite van Noordzee FM online gegaan. De website maakt gebruik van de laatste technieken, tevens is de site van Noordzee FM overzichtelijker en sneller geworden ten opzichte van de vorige site. NoordzeeFM: “Onze oude site voldeed niet meer aan de laatste eisen die aan een goede site gesteld worden” De nieuwe site is gebouwd door Angry Bytes.

In week 48 (25 november t/m 1 december 2002) is in totaal voor € 10.457.824,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. KPN Mobile is met een bruto radiobudget van € 419.332,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Nuon met € 331.349,-. Fortis Bank is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 231.368,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Onderzoeksbureau NIPO zal volgend jaar vier keer een week lang tien Nederlandstalige tv-zenders op vloeken en grof taalgebruik screenen. De Bond tegen het Vloeken wil namelijk een onderzoek naar verbaal geweld’ en vloeken, zo liet en vrijdag weten. Men wil ook een opiniepeiling laten uitvoeren over het onderwerp.

Deze week is bekend geworden dat filmkanaal ‘The Studio’ wat eerder de naam CineCinemas had, vanaf 31 december 2002 waarschijnlijk niet meer te ontvangen is in Nederland. ‘The Studio’ wordt als abonnements optie bij Canal Digitaal aangeboden.

Vanavond zal Opsporing Verzocht in haar uitzending korte tijd aandacht besteden aan de diamantroof uit het Haagse Museon vorige week zondag. Op de publieke zenders verschijnen maandag na de journaals ook politieberichten waar foto’s van de weggenomen sieraden worden getoond.

De Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON) stopte eind oktober met het uitzenden van complete kerkdiensten op televisie. Reden hiervoor is dat kijkers op zondagochtend steeds meer ‘zappen’ en snel afhaken. Om meer kijkers te trekken bedacht de IKON een nieuw programma: ‘Het Vermoeden’. Dat levert tot nu toe echter niet meer kijkers op. RKK en KRO gaan wél door met wekelijkse vieringen.

Op 3 FM is DJ Mark Green uit Breda verkozen tot Mixx Nederland 2002. Na zijn overwinnings-set op 3FM tijdens DierOpDrie twee weken geleden is DJ Mark Green aanstaande zaterdag (14 Dec.) te horen op FM Extra tijdens Scratch’98 op FM Extra.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.

Gerelateerde berichten