Kort media nieuws: vrijdag 27 december 2002

[09.00 uur]
Goedemorgen.
Op eerste kerstdag keken bijna 1.4 miljoen mensen naar de kersttoespraak van koningin Beatrix. In 2001 waren dat 940.000 kijkers, en in 2000 ruim 1,6 miljoen.

Olaf Mol en Freddy Gonzales gaan vanaf 1 januari 2003 de ochtendshow doen op Yorin FM, zo lieten ze tijdens de uitzending weten. Het huidige programma van Olaf en Freddy zal worden overgenomen door Gijs en Wout.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Via de speciale DX-website DXrapport.tk van HvB’s Medianieuws word u de komende dagen continu op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond de vrije radiozenders in Den Haag en omgeving:

Kabelbedrijf Casema wordt verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle en Providence. Dat heeft de huidige eigenaar, France Telecom, bekendgemaakt. Het op twee na grootste kabelbedrijf in Nederland gaat van de hand voor 665 miljoen euro. De verkoop wordt mogelijk nadat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) had laten weten geen bezwaar te hebben.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Radio Excellent is sinds de kerstdagen met twee etherzenders te ontvangen. Door een storm in 2001 moest men de zender op de 105,6 MHz uitzetten. Het stations was tijdelijk alleen te horen op 105,2 MHz in de vrije ether. Vaaf heden is men ook via de 1056 Mhz te horen. Daarnaast zendt men ook uit via de kabelfrequenties 92,9 FM in Nootdorp en 93,1 en 107,1 FM in Pijnacker, Delftgauw en Oude Leede.

Sinds vandaag is het commerciële radiostation ‘Waterstad FM’ voor friesland voorzien van een nieuwe vormgeving. In 2000 heeft Waterstad FM gekozen voor het Radio Donna Jingle pakket uit België, door voor Noord Nederland de licentie te bemachtigen.
WaterstadFM: “Het werd nu tijd voor een goede aanvulling na 2 jaar, aangezien het radio Donna pakket zeer geschikt is, en aansluit bij de doelgroep van Waterstad FM is er nu wederom gekozen voor het Radio Donna 2002 pakket.”

Het Japanse bedrijf DT heeft de zogenoemde C-Tru Disk gelanceerd. Het zou volgens de fabrikant gaan om de eerste doorzichtige cd-schijf op de markt. In de schijf wordt een zilverlaagje toegepast in plaats van het voor cd’s gebruikelijke aluminium. De schijf is vanaf januari 2003 te koop.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.