Kort media nieuws: vrijdag 6 december 2002

De soap Big Brother trekt ook in het buitenland veel kijkers. Afgelopen zaterdag trok de laatste aflevering op Channel 4 de helft van alle Britse kijkers. De ‘Celebrity Big Brother’ duurde 10 dagen en werd gehouden voor een goed doel. Winnaar was voormalig ‘Take That’-lid ‘Mark Owen’.

Veel mensen hebben problemen om zich weer af te melden van een SMS-dienst waarop ze zich hebben geabonneerd. Voor het Tros televisieprogramma Radar was dit aanleiding om een lijst op Internet te zetten met daarop de meeste SMS-diensten. Bij iedere dienst wordt vermeld hoe je je voor deze dienst kan afmelden.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Fanatieke radiomakers kunnen nog steeds kerstjingles downloaden van vorig jaar bij Melvin Jakobs en gebruiken voor radioprogramma’s rond en tijdens de kerstdagen.

Vanaf zaterdag krijgen we er een gloednieuw nieuwsprogramma bij. Dan zendt Yorin rond 23.00 uur de eerste aflevering van het nieuwsmagazine ‘YorinSane’ uit, een wekelijks actualiteitenmagazine met een eigen mening. In korte nieuwsitems, die variëren van lokale berichten tot wereldnieuws, gaan de makers van ‘YorinSane’ en de presentatoren subjectief, creatief, maar soms ook incorrect met de actualiteit om.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De gouden schaatsritten van Jochem Uytdehaage op de lange afstanden, de ontroerende winst van Gerard van Velde op de 1000 meter schaatsen: op zaterdag 7 december zijn ze nogmaals te zien. Dan zendt NOS Studio Sport onder de titel ‘Olympische roem’ een uitgebreide terugblik uit op de Olympische Winterspelen van 8 tot en met 24 februari 2002 in Salt Lake City. De hoogte- en dieptepunten van de Olympische Spelen in Salt Lake City zijn te zien op Nederland 2 van 20.06-21.36 uur. Het is de eerste van drie terugblikken die NOS Studio Sport in december uitzendt.

RTL 4 zendt vanaf zondag 8 december het 4-delige programma ‘Neerlands trots’ uit. Hierin wordt bekend gemaakt welke personen dit jaar de Rembrandt Award winnen. De presentatie is in handen van Manuela Kemp.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

De Rolling Stones komen volgend jaar in het kader van hun veertigjarig jubileum voor vier concerten naar Nederland. De legendarische rockband speelt op 11 en 15 augustus in Rotterdam en op 16 augustus in Utrecht. Ook komt er een optreden in Amsterdam, maar de datum daarvan is nog niet bekend. De kaartverkoop voor de concerten begint zaterdag.

De lokale omroep voor Heerenveen, H.O.S.-Radio, is vanaf heden ook via een website te vinden op het internet. Er wordt nog druk gewerkt aan het vervolmaken van de site. De site is bereikbaar op Hos-radio.nl

Winkelketen V&D en postorderbedrijf Wehkamp gaan beide een eigen tv-programma sponsoren. Wehkamp gaat op SBS 6 vanaf januari een lifestyle-programma maken. V&D is in onderhandeling met Endemol over een soortgelijk programma. Op welke zender dat te zien zal zijn is nog niet bekend.

In de feestelijke decembermaand zendt de TROS twee specials uit waarin Andre Rieu op wereldreis gaat. Op vrijdag 6 en 13 december is hij te zien op het cruiseschip ‘MS Deutschland’ in de haven van Tenerife. Ook reist hij naar Parijs en maakt hij een muzikale boottocht over de Seine.

Het telegram is op de weg terug, beweert althans het bedrijf Unitel uit het Groningse Alteveer. Unitel nam ruim een jaar geleden de telegramdienst over van KPN, die er geen brood meer in zag. KPN verstuurde jaarlijks nog maar 80 duizend telegrammen. Unitel heeft in een jaar het drievoudige verwerkt, overigens mede dankzij buitenlandse overnames.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Er komt een bronzen standbeeld voor Wolfman Jack. Op 15 maart volgend jaar is de onthulling in de plaats Del Rio, Texas, waar de legendarische discjockey in de jaren ’50 zijn spraakmakende carrière begon op de (Mexicaanse) zender XERF. Naast de 130.000 dollar voor het gedenkteken wil de gemeente Del Rio ook bijdragen aan een museum en een muziekfestival ter ere van “Da Wolfman”, die in 1938 in New York werd geboren als Robert Weston Smith.

Op veler verzoek herhaalt de AVRO 23 december de aangrijpende documentaire ‘Marco Borsato: oog in oog met een kindsoldaat’. De documentaire is eerder uitgezonden op woensdagavond 6 november; echter door een stroomstoring in Amsterdam e.o. hebben veel kijkers maar een klein gedeelte kunnen zien. In de dagen daarna hebben velen de AVRO verzocht de documentaire in zijn geheel nogmaals uit te zenden, met als resultaat de uitzending op woensdag 23 december van 12.27 tot 13.16 op Ned. 1.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.