Kort media nieuws: dinsdag 14 januari 2003

Vanaf vandaag zal de radiozender Radio Caroline niet meer via de kabel van UPC te beluisteren zijn in Friesland. Deze zender heeft reeds enige tijd niet aan haar financiële verplichtingen voldaan richting UPC Nederland.

Het politieke tv-programma “Nederland Kiest” van NOVA en Den Haag Vandaag wat tot en met 25 januari tezien is, heeft in de eerste week gemiddeld ruim een miljoen kijkers gehad. Dit is een verdubbeling van mei vorig jaar.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Gisteren is bekend geworden wie de vakjury is bij het komende Songfestival. Corry Brokken, Stanley Burleson, Coot van Doesburgh, Seth Kamphuijs, Cornald Maas, Nance en Johan Nijenhuis. Zij zullen zowel bij de voorronden (1,8,15 en 22 februari) als bij de nationale finale (1 maart) een deskundig oordeel vellen over de liedjes die ten gehore worden gebracht. Naast de vakjury krijgt ook het publiek een stem bij het beoordelen van de verschillende songs.

Die another day heeft tijdens de premieredagen het hoogste aantal bezoekers getrokken van alle James Bondfilms. Sinds donderdag hebben zo’n 180 duizend mensen de film gezien. Hiervoor was Golden Eye uit 1995 het grootste kassucces; daar kwamen de eerste dagen 145 duizend mensen op af.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

MTV Nederland zal vanaf 7 februari met een nieuw programma komen (Club MTV) waarbij artiesten hun nummers akoestisch zullen brengen. De presentatie is in handen van Jeroen Nieuwenhuize. Club MTV is een opvolger van het TMF Café

NOS Studio Sport besteedt op Nederland 2 uitgebreid aandacht aan de Australian Open, die maandag begonnen is en tot en met zondag 26 januari duurt. Rechtstreekse dagelijkse beelden van het tennistoernooi worden uitgezonden in de uitzending van 09.10-14.00 uur. Het commentaar is van Ted van der Meer, die aanwezig is in Melbourne, en van Marcella Mesker en Jan Roelfs (vanuit Hilversum). Het speciale Australian Open Journaal (17.00-17.25 uur) besteedt aan het eind van de middag ook aandacht aan het nieuws vanaf de Australian Open. Presentator: Tom Egbers.

Omroep.nl, de internetportal van de publieke omroep, lanceert 16 januari een nieuwe site. Het aanbod van de publieke omroep op internet wordt gerangschikt naar twaalf thema’s met een eigen entree. Michel Mol, internetcoördinator Publieke Omroep, zal de vernieuwingen nader toelichten, naast door onder anderen de omroepdirecteuren Frans Maréchal (AVRO) en Peter Schrurs (VPRO). Daarna zal de website toegankelijk zijn iedereen.

In de maand februari van 2003 gaat voor het eerst een theater tour van start, onder de naam ‘Golden Classics On Tour’, met daarin optredens van maar liefst drie legendarische sixties formaties. Speciaal voor deze tournee zullen The Fortunes, The Tremeloes en The Buffoons hun grootste hits ten gehore gaan brengen. De presentatie zal verzorgd worden door Radio 192.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.