Kort media nieuws: donderdag 16 januari 2003

[16.00 uur]
Goedemiddag
Jan Lenferink is vanaf volgende maand terug op televisie met een nieuwe reeks van ‘RUR’ bij SBS 6. Eerder wilde Lenferink nog vertrekken bij die zender, nadat zijn programma ‘Louter Lenferink’ van het scherm was verdwenen.

Max Westerman onderhandelt met RTL 4 over een nieuw programma. De RTL Nieuws-correspondent was het afgelopen seizoen succesvol met zijn reportageserie ‘Max and the City’. Daarin liet Westerman zien hoe het dagelijks leven in New York verloopt.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Weerman Piet Paulusma is voortaan bij SBS 6 iedere dag te zien met 5 korte actuele weerblokken. Voorheen was hij alleen te zien in het actualiteitenprogramma “Hart Van Nederland”. De reden voor de opsplitsing in blokken is dat de weerman tijdens “Hart Van Nederland” niet gesponsord mag worden. Nu zijn weerberichten buiten het programma vallen is dit wel toegestaan.

Fox Kids is gestart met het uitzenden van een eigen hitlijst gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar, de “Kids Top 20”. Het clipprogramma van de kinderzender is elke zondagochtend en woensdagmiddag te zien. Kinderen kunnen de lijst zelf samenstellen via een bijbehorende website.

Omroep.nl, het internetdomein van de publieke omroep in Nederland, introduceert met ingang van januari 2003 maandelijkse cijfers over het surfgedrag. Deze cijfers geven aan hoeveel mensen gebruik maken van de internetpagina´s van de publieke omroep. De cijfers zijn afkomstig van Publieke Omroep Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) die ook de cijfers voor televisie en radio verzorgt. In december 2002 had omroep.nl 5.767.296 unieke bezoekers. Het bezoek aan de websites wordt gemeten met Nedstat.

Yorin heeft van het Commissariaat voor de Media een boete gekregen van 13.500 euro. De zender heeft vorig jaar in ‘Gamequest’ de mediawet overtreden. Er is sluikreclame gemaakt in het programma voor het blad ‘Gamequest’. Volgens het Commissariaat is er niet duidelijk aangegeven dat het programma gesponsord werd door het blad.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Warenhuis V&D gaat in samenwerking met producent Endemol een tv-programma maken. Het programma zal vanaf april te zien zijn op Net 5 of SBS 6. Onlangs startte Wehkamp ook al met een soortgelijk programma.

RTL 4 heeft Monique Hugen, Arlette Adriani en Marilou le Grand aangetrokken als presentatrices van de diverse belspelletjes. Zij nemen de plaats in van Kim-Lian van der Meij en Valerie Zwikker.

Mart Smeets zal tijdens de zomermaanden zijn ‘Vak M’ live vanuit Frankrijk presenteren. Smeets volgt de Tour de France en komt dagelijks vanuit de finishplaats van de Tour. Het is dit jaar voor het eerst dat Smeets niet te horen is als commentator bij de wielerronde.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.