Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 14 januari 2003 [Deel 3]

NOS krijgt digitale radio-licentie. De NOS heeft van het ministerie van Economische Zaken een landelijke licentie verkregen voor de uitzending van digitale radio middels DAB (Digital Audio Broadcasting) via de ether. Landelijke commerciële radiozenders zijn niet blij met de ‘gratis’ licentie-uitgifte. De bouw en exploitatie van het zendernetwerk voor de NOS zal Europees worden aanbesteed
Lees hier verder

Nanette den Haan en Frank Serlier mogen van het Commissariaat voor de Media kinderprogramma‘s voor de televisie gaan maken. De vergunning die het commissariaat onlangs heeft verstrekt, is de eerste stap van het Apeldoornse duo op de weg naar zendtijd. Een naam voor hun zender hebben ze al bedacht: T-Fee Kindertelevisie.
Lees hier verder

Elektronicaconcern Philips heeft op 22 oktober vorig jaar UPC aangeklaagd in een geschil over de afname van opzetkastjes voor digitale televisie z.g. set top boxes.
Volgens Philips heeft United Pan-Europe Communications (UPC) een in november 2001 gesloten contract niet nageleefd door 47.100 opzetkastjes met een waarde van 21,2 miljoen euro niet af te nemen. Het elektronicaconcern eist naast opzegging van het contract een schadevergoeding van 7 miljoen euro en vergoeding van additionele kosten van 1 miljoen euro.
Lees hier verder

De onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers van de publieke omroepen over een nieuwe cao zitten muurvast. Grootste struikelblok zijn opnieuw de omstreden contracten waarmee de omroepen werknemers in dienst nemen en houden.
Lees hier verder

,,Ik zeg altijd: het is makkelijker iemand te laten huilen dan te laten lachen. Het maken van humorprogramma’s op tv is dus moeilijk, maar daar zetten we de komende periode wel op in. Humor is namelijk de belangrijkste tv-trend van dit moment.” Dat zegt Frank de Jonge, directeur van productiebedrijf IdtV. In dit lopende tv-seizoen (september tot september) bestaat zijn firma 25 jaar.
Lees hier verder

De Amerikaanse muziek- en filmindustrie mag het moederbedrijf van uitwisseldienst KaZaA, Sharman Networks, voor de rechter dagen. Dit heeft rechter Stephen V. Wilson beslist.
Lees hier verder

Belga wil ‘er best eens over nadenken’, zegt directeur Egbert Hans van het Belgische nationale persbureau goedig. Niet dat hij een precies beeld heeft van wat hij met het ANP, zijn Nederlandse collega-persbureau aan moet, ‘maar de kans doet zich nu voor.’ Hij lijkt voorlopig de enige te zijn. Het ANP werd tot zijn eigen schrik afgelopen zaterdag in de etalage gezet door één van zijn aandeelhouders, krantenconcern PCM.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten