Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 21 januari 2003

Op 21 maart 2003 kunnen internetters de hele dag gratis en legaal muziek downloaden. Tiscali en MSN werpen zich op als verspreiders van de muziek. Het Engelse OD2 versleutelt de liedjes om oneigenlijk gebruik te voorkomen.
Meer info

In een radiospotje van de Partij voor de Dieren is een gebed te horen van dominee J. Bok uit Vaassen. Daarmee hoopt hij mensen te inspireren een stem te geven aan ,,de stemloze dieren”.
Meer info

Het Parool is definitief zelfstandig. PCM Uitgevers en de nieuwe aandeelhouders hebben vrijdag de koopovereenkomst ondertekend. ,,Het wonder is geschied”, aldus F. Campagne van Het Parool.
Meer info

Het Rotterdams Dagblad wil niet dat z’n lezers worden beïnvloed door politieke opiniepeilingen. De krant publiceert daarom in principe geen polls. Dat heeft chef nieuwsdienst Bart Verkade maandag gezegd.
Meer info

De Europese muziekindustrie begint een campagne om de btw op cd’s af te schaffen. Dat meldt de Britse krant The Guardian maandag. De campagne is zondag gelanceerd tijdens de Midem muziekconferentie in het Franse Cannes.
Meer info

Kater Dikkie Dik bestaat 25 jaar er dat wordt door uitgeverij Gottmer uitgebreid gevierd. Gottmer geeft de avonturen uit van de schepping van Jet Boeke. Binnenkort verschijnen drie nieuwe boeken van Dikkie Dik en er komt ook een speciale tentoonstelling.
Meer info

Gerelateerde berichten