Kort media nieuws uit de krant: woensdag 29 januari 2003 [Deel3]

Teletekst is voortaan ook via de mobiele telefoon beschikbaar. Donderdag start een soft-launch via i-mode. Binnen een half jaar volgt ook Teletekst-toegang via SMS, MMS, Vodafone live! en de XDA. De applicatie is ontwikkeld door MobiView, dat op zijn beurt de techniek van BackStream gebruikt.
Meer info. . .

Zes grote muziekwinkelketens zetten samen een online distributiekanaal op voor het downloaden van muziek.
Meer info. . .

,,We hebben met Paul de Leeuw eigenlijk iemand in huis gehaald die van binnenuit heeft geprobeerd ons imago kapot te maken. En dat hebben we te laat gezien.” Dit is een van de bittere conclusies die NCRV’s manager marketing en communicatie Annelies Kaptein trekt uit de pijnlijk stukgelopen samenwerking van de NCRV met Paul de Leeuw. In het managementteam is de affaire De Leeuw de afgelopen maanden uitgebreid geëvalueerd.
Meer info. . .

Een proef met de digitale televisie via de ether heeft tot grote storingen geleid op de tv-kabel en is destijds gestaakt. Een Stichting lost de problemen nu op. Dit blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Joop Wijn van Economische Zaken op kamervragen van CDA-lid Atsma.
Meer info. . .

Sharman Networks, de eigenaar van KaZaA, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de grote platenlabels en filmstudio’s wegens machtsmisbruik.
Meer info. . .

France Telecom heeft 665 miljoen euro op de bankrekening, er is voor Casema betaald door Providence Equity Partners en The Carlyle Group voor elk 46 procent en door GMT Communications Partners voor 8 procent.
Meer info. . .

Gerelateerde berichten