Kort media nieuws: vrijdag 10 januari 2003 [Deel 2]

[17.00 uur]
Goedemiddag.

Het RTL 4-programma ‘Barend & Van Dorp’ onderbreekt de gebruikelijke winterstop tussen maandag 13 en vrijdag 24 januari in de twee weken rond de verkiezingen op woensdag 22 januari. In de late night talkshow wordt dan ook extra aandacht besteed aan de politiek, maar ook actualiteiten op andere gebieden kunnen aan bod komen.

Een dag voor de 2e Kamerverkiezingen, zal de tros een extra aflevering uitzenden van het satirische nieuwsprogramma “Dit Was Het Nieuws” vanaf 20.30 uur op Ned 2. Natuurlijk staat deze aflevering geheel in het teken van de politiek. Een van de gasten die aanwezig zal zijn is ‘Jan Marijnissen’ van de SP.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Op 18 januari (13.00 uur) zal het commerciële radiostation Airplayradio (97.2 FM) na 3 jaar de deuren openen van haar nieuwe studio omdat de organisatie van Airplayradio professioneler gaat worden. De opening zal op geheel eigen wijze verricht worden door Henk Bres, bekend als Haagse Harry. De opening vindt plaats om 13.00 uur aan de Rieteweg 10 in Zwolle. Daarna zijn belangstellende welkom om een kijkje te komen nemen.

Kijkshop en juwelier Siebel hebben laten weten ook plannen te ontwikkelen voor een eigen thuiswinkel programma op de commerciële TV Momenteel zijn Wehkamp, D-Reizen en V&D al regelmatig te zien met thuiswinkel programma’s.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

‘Theo van Gogh’ is sinds 1 januari op Business Nieuws Radio te horen met een dagelijks interviewprogramma. Hij interviewt tussen 23.00 en 00.00 uur kopstukken uit de Nederlandse politiek. Het eerste relletje rond het programma vond al reeds plaats. D66-leider ‘Tom de Graaf’ weigert te komen opdraven.

Gisteravond hield Omroep Hoeksche Waard haar nieuwjaarsreceptie. Dit jaar extra bijzonder vanwege het afscheid van een aantal bestuursleden en de voorstelling van het nieuwe bestuur. Scheidend secretaris Arjon Verzijl werd op deze avond onderscheiden met een koninklijk lintje, Lid in de orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange bestuursfunctie binnen (BOS) Radio Hoeksche Waard.

De commerciële tv-zender SBS 6 heeft wegens sluikreclame in het Tv-programma “Robijn Fashion Awards 1998″ een boete van ruim € 4.500,- Euro gekregen van de Raad van State in Den Haag. SBS 6 liet weten er niet mee eens te zijn aangezien het Commissariaat voor de Media met 2 maten meet: ” ‘Studio Sport’ wordt nooit voor sluikreclame beboet”, aldus SBS 6. Verder vindt SBS 6 dat er ook geen wettelijke grondslag was voor de boete.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.