Kort media nieuws: maandag 10 februari 2003

Philips heeft in Groot-Brittannië haar eerste internetradio gelanceerd, onder de naam ‘MC-i200 stereo’. Het apparaat biedt momenteel slechts toegang tot enkele online stations en werkt via breedbandverbinding losstaand van de PC. Het bedrijf zal binnenkort ook een draadloze internetradio lanceren. De huidige internetradio kost 600 euro, en bevat een CD- en MP3-speler en een normale FM/AM tuner.

In het afgelopen weekend heeft men massaal gekeken het WK Schaatsen allround in Göteborg (Zweden) Via Ned2 keken gemiddeld 1,5 miljoen mensen afgelopen zaterdag tussen 11.50 – 17.55 uur. Het marktaandeel bedroeg 56%. Op zondag keken 1,7 miljoen schaatsliefhebbers, het marktaandeel bedroeg toen 46%.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Sinds afgelopen zondag is het nieuwe radioprogramma “Westbroek live!” van start gegaan tussen 12.00 en 14.00 uur op Radio M Utrecht. Het nieuwe programma moet veel muziek brengen en diepte interviews, daarnaast zijn reacties van luisteraars van harte welkom in deze nieuwe radioshow.

Beau van Erven Dorens zou niet lang meer met RTL Boulevard willen doorgaan. Dat zei hij deze week in een interview met Hanneke Groenteman in Vara TV Magazine. De presentator geeft zichzelf nog drie jaar. Na RTL Boulevard zou Van Erven Dorens het liefst “een mooie hoofdrol spelen in een Nederlandse film” of een roman schijven.

De afgelopen twee weken stonden bij Noordzee FM in het teken van Het roer gaat om”. Hiervoor zijn alle mediabureaus op de hoogte gesteld. Met de nieuwe boegbeelden: Gordon en Jensen heeft Noordzee FM een eerste stap gezet het marktaandeel te verhogen van 4% naar 7% eind december 2003.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Niet alleen in Irak, maar ook in de VS zelf dreigt een oorlog; een mediaoorlog welteverstaan. De 3 grote nieuwszenders van de VS, Fox News, CNN en MSNBC, proberen elkaar naar de kroon te steken. CNN, groot geworden na de eerste Golfoorlog, was lange tijd soeverein, maar zag zich onlangs voor het eerst in kijkcijfers voorbijgestreefd door Fox News. CNN gaat nu de veteranen onder zijn reporters oproepen om verslag te doen van een eventuele nieuwe oorlog, in de hoop om zo de slag om de Amerikaanse televisiekijker te kunnen winnen.

Vanaf vandaag staat de commreciele zender CityFM twee weken lang in het teken van de Edison Music Awards 2003. De tegenhanger van de Grammy wordt dit jaar op 6 maart uitgereikt. Artiesten die onder andere genomineerd zijn: Robbie Williams, U2, Anouk en Bruce Springsteen. Luisteraars maken dagelijks kans op kaarten, CD pakketten en VIP kaarten (inclusief afterparty, backstage tour en meet ‘n’ greet).

Hoofdredacteur Oscar Garschagen heeft gevraagd zijn functie te mogen neerleggen. Dit als gevolg van een vertrouwenscrisis tussen redactie en hoofdredactie van het Algemeen Dagblad. Na overleg met de redactieraad is AD-ombudsman Willem Ammerlaan door de directie, vooruitlopend op de vereiste procedures, voorlopig belast met de hoofdredactionele verantwoordelijkheid.

De Trouw zet de illegale kranten die tijdens de oorlog landelijk zijn verspreid op internet. Via Illegaletrouw.nl kunnen door middel van een zoekfunctie en een trefwoordenlijst specifieke woorden en personen worden gezocht in de teksten.

In week 5 (27 januari t/m 2 februari 2003) is in totaal voor € 6.237.775,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. KPN Mobile is met een bruto radiobudget van € 226.769,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Rabobank met € 226.379,-. Transavia Airlines Luchthaven is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 207.630,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.