Omroep Brabant is niet te koop . Ton de Jong hekelde vorige week in het Brabants Dagblad de dubbelrol van de provincie ten aanzien van Omroep Brabant: subsidiegever en sponsor.
Die rol van de provincie houdt voor de publieke regionale omroep een risico in, zo erkent de directeur van Omroep Brabant. Maar zolang beide partijen dat beseffen is er volgens hem niets aan de hand.
>> Lees Verder >>
Paul de Leeuw en de VARA zijn het eens geworden over een dagelijks programma op Nederland 3 met als werktitel Nederland kan de pot op. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat De Leeuw van maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 19.30 uur een ‘lichtvoetig’ programma zal presenteren.
>> Lees Verder >>
Vierhonderd strekkende meter bandkopieën liet Beeld en Geluid een aantal maanden geleden afvoeren om te vernietigen. De reden: ruimtegebrek en het feit dat er weinig gebruik van werd gemaakt. De afstoting zou volgens de voorschriften zijn verlopen. Maar de klanten van de muziekverzameling zijn voor zover bekend niet geraadpleegd. Zelfs medewerkers van de fonotheek wisten niets van plannen tot vernietiging.
>> Lees Verder >>
Na 321 afleveringen houdt Oppassen, de succesvolle comedyserie van de Vara, het vandaag voor gezien. Al vanaf 1991 is de serie te zien op Nederland 3. De comedyserie kreeg in 1996 de Gouden TeleVizier Ring en haalde als langst lopende comedyserie ter wereld zelfs het Guiness Book of Records.
>> Lees Verder >>
Gék worden ze ervan bij de Amsterdamse rechtswinkels. UPC was altijd al een rijke bron van werk. Maar sinds de aanbieder van televisie, radio, internet en telefoon is overgestapt op een nieuwe administratie, worden de juristen overspoeld met dossiers van klanten die zich in de hoek gedrukt voelen door de kabelmastodont.
>> Lees Verder >>
Verslaggevers in Irak onbetaalbaar. Het is duur, zeer gevaarlijk en praktisch misschien wel onmogelijk. Toch puzzelen diverse hoofdredacteuren of en hoe hun medium verslag kan doen van een eventuele aanval in Irak.
>> Lees Verder >>
De Duitse publieke omroepen zijn druk doende inhoud te geven aan de ontwikkeling van digitale televisie en de daarbij mogelijke interactiviteit. Via satelliet, kabel en sinds kort ook via digitale aardse zenders willen zowel ARD als ZDF hun positie zo sterk mogelijk maken. Met een breed pakket aan diensten gokt men op een snelle acceptatie van digitale televisie. Een voorbeeld hoe de publieke omroep met nieuwe techniek goede sier kan maken.
>> Lees Verder >>