Kort media nieuws uit de krant: woensdag 19 februari 2003 [deel3]

Tv-goeroe Bert van der Veer mag het zinkende Veronicaschip weer optakelen. Seks scoort lijkt zijn credo, maar of de kijker daar ook zo over denkt? De Nova soap krijgt concurrentie van het Veronica feuilleton.

In december 2002 wordt de stekker uit Tease! en Men’s Talk getrokken wegens tegenvallende kijkcijfers. Ook wordt ‘rotte appel’ Willem van der Meer de Walcheren terug op straat gezet, en gods gift voor televisie Bert van der Veer werd aangetrokken om de zender succesvol te maken met een weergaloze programmering. Maar of dat gaat lukken blijft de vraag. Van der Veer ziet het in ieder geval helemaal zitten.
>> Lees Verder >>

Rens Pols is niet langer The Morning DJin het nachtprogramma van de AVRO op Radio 2. De belasting van het programma, op maandagmorgen van drie tot zes uur, bleek toch te zwaar voor de 56-jarige Zwollenaar.
>> Lees Verder >>

Radio en Televisie Drenthe (RTV) krijgt een forse financiële injectie. Naast een eenmalige schenking van één miljoen euro krijgt de omroep van de provincie een hypothecaire lening van 7,1 miljoen euro (vier procent rente met een looptijd van 25 jaar).
>> Lees Verder >>

Metro Holland heeft in het het vierde kwartaal van 2002 brutowinst behaalt na een omzetstijging met 53 procent. Over heel 2002 steeg de omzet van Metro Holland ten opzichte van 2001 met 20 procent, terwijl de advertentiemarkt voor landelijke dagbladen met 5 procent daalde. Exacte cijfers geeft Metro Holland niet.
>> Lees Verder >>

– Ze droomt er wel eens van dat ze terug kan reizen in de tijd. Zodat ze de dinosaurussen kan zien, of het leven in het Stenen Tijdperk. Om die vervolgens vast te leggen en op tv uit te zenden. Klokhuis-presentatrice Margreet Beetsma is – kortom – lyrisch over haar liefdes, geschiedenis en journalistiek.
>> Lees Verder >>

  • Vanaf morgen zendt RTL4 de tweede reeks afleveringen uit van de comedy Schiet mij maar Lek. Bedacht en geschreven door Peter Lusse, die tevens de hoofdrol (Roel, directeur van een ‘stadsdeelwijkbuurtcentrum’) voor zijn rekening neemt. Peter Lusse, een komiek met een uitgesproken mening.
    >> Lees Verder >>