Kort media nieuws: zaterdag 29 maart 2003

[13.00 uur]
Goedemiddag.
Het NCRV-programma Stand.nl, dat zowel op radio als tv werd uitgezonden (nu alleen nog op de radio), is onderscheiden met de Milia iTV Award. Dat is een internationale prijs voor het beste interactieve informatieve tv-programma. Het programma versloeg twee andere programma’s, dit waren Eurosport (Interactive magazine) en een programma rond het WK voetbal 2002.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) laten laten weten dat het tv-contract van de eredivisieclubs met de NOS en Canal+ vanaf augustus 2003 niet langer rechtsgeldig is omdat het in strijd met de vrije marktwerking. Het gevolg is dat clubs nu zelf een tv-contract moeten afsluiten.

Vandaag begint Newstyle FM Broadcasting met uitzenden via Internet. De uitzendingen van Newstyle FM moeten zich onderscheiden van andere webradio stations door de luisteraars zelf te laten bepalen wat ze willen horen. Zaterdagavond zal er vanaf 20:00 uur een openingsuitzending te horen zijn

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Het NOS Journaal en de dertien regionale omroepen kunnen vanaf maandag digitaal elkaars nieuws uitwisselen via een speciaal ontwikkeld digitaal netwerk. De deelnemende omroepen hebben onderling een overeenkomst gesloten tot 31 december 2003 waardoor het nieuwsmateriaal beschikbaar komt voor alle omroepen. Tot voor kort maakten de omroepen incidenteel gebruik van elkaars nieuwsmateriaal wat op een videoband werd gezet en dan per koerier werd vervoerd.

Op maandag 14 april – in de week van de Vaderlandse 150 – geeft Rob de Nijs een exclusief mini-concert voor het Omroep Brabant radioprogramma Echt Ewald in de Omroep Brabant-studio in Son. De opnames voor dit concert beginnen om 13.00 uur. Het resultaat is te horen op dinsdag 15 april, tussen 11.00 en 12.00 uur in Echt Ewald op Omroep Brabant Radio. Voor wie er bij wil zijn, stuur een zo origineel mogelijk mailtje naar EchtEwald@omroepbrabant.nl

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

‘Kevin Masters starring Tom Rhodes’ is historie bij Yorin. De wekelijkse show trekt te weinig kijkers. Op 22 april is de laatste aflevering te zien. Aanstaande vrijdag is de laatste talentenjacht ‘D’r op of d’r onder’ bij SBS6 te zien. Ook dit programm trekt te weinig kijkers. ‘D’r op of d’r onder’ is pas sinds twee weken te zien. Mogelijk keert het programma in gewijzigde vorm terug.

De presentator van het begin jaren ’80 populaire NCRV tv-programma ‘Ja Natuurlijk’ Jan Just Bos (63) is afgelopen maandag overleden.

Voormalige VPRO-presentatrice Hanneke Groenteman keert na de zomer terug op televisie om zes nieuwe afleveringen te maken van een nieuw boekenprogramma voor de NPS. De talkshow zal mogelijk op zondagmiddag vanaf 17 uur te zien zijn.

In week 12 (17 t/m 23 maart 2003) is in totaal voor € 7.899.725,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. ABN AMRO Bank is met een bruto radiobudget van € 260.553,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat T-Mobile met € 255.924,-. Versatel Telecom International is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 220.000,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.