BBC Radio 2 op zoek naar nieuwe leider

BBC Radio 2 is druk op zoek naar een nieuwe hoofdverantwoordelijke. De huidige Radio 2-topman, James Moir, heeft aangekondigd aan het eind van het jaar te stoppen en plaats te maken voor een frisse wind. Op dit moment worden er in de wandelgangen er al diverse namen genoemd die mogelijk de opvolger van Moir gaan worden.

Als eerste is dit huidig Radio 2 programmaleidster Lesley Douglas. Zij krijgt vooral veel concurrentie vanuit de commerciële hoek, want de directie van de BBC schijnt al gesprekken te hebben gehad met drie mannen uit de commerciële radiosector. Zo schijnt Roger Lewis al op het hoofdkantoor in London te zijn geweest. Hij is onder andere verantwoordelijk voor Classic FM). Eerder werkte Lewis al voor Radio Tees, Capital FM en was hij hoofd van de muziekredactie van BBC radio 1. Een andere naam op de lijst is John Myers van de Guardian Media Group Radio Holdings. Hij stond aan de wieg van Real Radio in het zuiden van Wales en Jazz FM. De laatste naam is Mark Story. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het succes Emap’s Magic radionetwerk.

Mocht de BBC kiezen voor iemand van de commerciële markt, dan komt er een einde aan een jarenlange traditie. Normaal gesproken werden hoge topfuncties altijd intern opgevuld. Alle verantwoordelijken voor de overige vier landelijke stations van de BBC waren ook al jaren werkzaam bij de BBC. Zo was Andy Parfitt (Radio 1) ooit producer van Radio 4 en betrokken bij de opzetting van de nieuws- en sportzender Five Live. Helen Boaden (Radio 4) begon ooit bij BBC radio Leeds en Bob Shennan (Five Live) was eerder hoofd van de BBC sportafdeling. Ook Roger Wright (Radio 3) was al jaren werkzaam bij de BBC.

James Moir was verantwoordelijk van de omvorming van Radio 2. Hij bouwde het station uit van “stoffige oude vrouwen zender” tot moderne radiozender voor volwassenen. Bekende jocks bij het station zijn o.a. Steve Wright en Johnny Walker. Op dit moment is Radio 2 met 13,3 miljoen luisteraars per week het best beluisterde station van Engeland . [R.S.]

Gerelateerde berichten