Freez FM in de groei

Sinds 2000 zendt de regionale commerciële omroep Freez FM uit op 96,6 MHz in de ether in Fryslân. Freez FM is niet aangesloten bij een landelijke verkooporganisatie en daarom is het voor het station niet mogelijk mee te draaien in het Continu LuisterOnderzoek (CLO) van Intomart. Het station richt zich op luisteraars in de doelgroep 10-49 jaar met de beter popmuziek en veel toegankelijke rock.

In opdracht van Freez FM heeft Radiocall van Intomart in maart 2003 een representatief uitgevoerd naar o.a. de marktaandelen en de luistercijfers van de radiostations welke in Fryslân te ontvangen zijn.

Uit dit telefonisch gehouden onderzoek onder een representatieve steekproef van 502 personen van 10 jaar en ouder is gebleken dat Freez FM, met een marktaandeel van 2,7%, de grootste regionale commerciële radiozender van Fryslân is. Rebecca 1,6% en Waterstad FM 0,5%. Volgens FreezFM luistert 1 op de 4 Friezen van 10 jaar en ouder minimaal 1 keer per week naar Freez FM. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten