IdtV, Eyeworks en Endemol in de race voor nieuwe weekendserie

De omroepverenigingen AVRO, TROS en BNN hebben hun keuze laten vallen op vier concepten voor de toekomstige weekendserie van Nederland 2. Het gaat om de plannen van IdtV, Eyeworks en Endemol, waarvan twee plannen geselecteerd zijn. In totaal waren er achttien plannen ingediend.

Hierbij is gekeken naar de opzet, de arena, de thematiek, de makers en de productiemethode. In de komende vier weken worden de plannen door de producenten verder uitgewerkt, op basis van de gezamenlijke opmerkingen van AVRO, TROS en BNN. Rond half mei zal er een definitief besluit worden genomen om vervolgens vanaf oktober met de opnames te beginnen.

De start
De omroepverenigingen AVRO, BNN en TROS gaan vanaf 1 januari 2004 van start met een gezamenlijke weekendserie. Deze langlopende weekendserie wordt iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 21.00 uur op Nederland 2 uitgezonden en richt zich op een familiaal publiek met een jong accent. De serie, waarvan de naam nog niet bekend is, sluit nauw aan bij het idee van weekendtelevision waarmee Nederland 2 zich de komende jaren wil profileren. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten