Koninginnedagconcert 2003 op Radio 4

AVRO Klassiek zendt op vandaag (25 april) om 20.05 uur het ‘Koninginnedagconcert 2003’ uit op Radio 4. Dit concert wordt gegeven ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van koningin Beatrix in het Concertgebouw in Amsterdam en niet, zoals gebruikelijk, in Paleis Noordeinde.

Het Koninklijk Concertgebouworkest, dat voor deze speciale gelegenheid onder leiding staat van Mstislav Rostropovich, speelt werken van onder meer Johann Sebastian Bach en Dmitry Sjostakovitsj. Het Koninginnedagconcert wordt in aanwezigheid van koningin Beatrix en haar genodigden gegeven en tevens ter nagedachtenis van Prins Claus, die op 6 oktober 2002 overleed.

Het programma na afloop van het concert wordt door NOS Actueel van 22.15 – 22.40 uur rechtstreeks op Nederland 2 uitgezonden. Een samenvatting van het concert wordt op zaterdag 26 april van 15.45 – 16.55 uur op Nederland 2 uitgezonden. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten