Kort media nieuws: donderdag 17 april 2003

[15.20 uur]
Goedemiddag.
BVN-TV, de Nederlandse en Vlaamse publieke tv-zender in het buitenland, wordt op 30 april a.s gelanceerd in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. BVN-TV is dan free-to-air (gratis en ongecodeerd) in grote delen van Azië en Afrika te ontvangen via de Thaicom 3-satelliet en in Australië en Nieuw-Zeeland via de Optus B3-satelliet. Beiden satellieten zenden tevens 24 uur per dag de radio-uitzendingen van de Wereldomroep in FM-kwaliteit uit.

Vanaf 19 april zendt de AVRO zes weken lang de natuurserie Wondere Werelden uit. De serie Wondere Werelden (oorspronkelijke titel Weird Nature) is aangekocht bij de BBC en reeds in meer dan vijftig landen te zien geweest. In Engeland trok de serie elke week rond de zes miljoen kijkers. Wondere Werelden gaat door tot en met 24 mei wekelijks om 19.30 uur uitgezonden op Nederland 1.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

In zijn woonplaats Helmond is volkszanger Dikke Leo overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Dikke Leo, die eigenlijk Leo Kuijpers heette, scoorde in de jaren zeventig en tachtig enkele grote hits. Het meeste succes had hij met De slijpers uit Parijs en Puntje erin, puntje eruit. De teksten van zijn liedjes waren vrijwel altijd dubbelzinnig. Dikke Leo is 72 jaar geworden.

De TROS heeft een boete van € 22.500,- gekregen van het C.V.D.M. wegens niet toegestane sponsoring en reclameuitingen in drie – in 2002 uitgezonden – afleveringen van het praatprogramma Keyl. De reclameuitingen hadden betrekking op restaurants, boeken en sieraden.

L1 TV zendt vanavond (17 april) een groot live-programma uit rond de eerste uitreiking van de Limburg Cultuurprijs. Het feestelijk programma komt vanuit het Gouvernement in Maastricht. De uitzending duurt van 20.30 tot 22.00 uur. De Limburg Cultuurprijs is een aanmoedigingsprijs voor Limburgse kunst- en cultuurbeoefenaars. Een herhaling is te zien eerste Paasdag 20 april om 09.30 en om 15.30 uur.

Op zondag 4 mei doet het ‘RTL Nieuws’ bij zowel RTL 4, RTL 5 als Yorin rechtstreeks verslag van de jaarlijkse dodenherdenking vanaf de Waalsdorpervlakte tussen 19.50 en 20.10 uur.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Woensdag 23 april is op L1 Radio de 500ste uitzending van een zeer populaire dialectspelletje. Luisteraars moeten de betekenis raden van een Limburgs woord of een uitdrukking. Waor of neet waor begon bij de invoering van de 24- uurs programmering van L1 Radio in mei 2001.

Winfried Baijens wordt per 1 juni 2003 presentator en verslaggever van het NOS Jeugdjournaal. Baijens (25) volgt hiermee Hans Smit op, die per 1 mei het NOS Jeugdjournaal verlaat. Het presentatieteam bestaat nu uit Winfried Baijens, Brecht van Hulten en Milouska Meulens. Baijens werkt al sinds 1 mei 2002 bij het NOS Jeugdjournaal als bureauredacteur en daarvoor ook bij Nova.

De activiteiten van de koninklijke familie op Koninginnedag zijn dit jaar voor het eerst op twee publieke televisienetten te volgen. Op Nederland 2 is de ‘gewone’ versie te zien, terwijl Z@ppelin op Nederland 3 een speciale, vijf uur durende kindereditie verzorgt.

RTV Drenthe’s Trektocht keert terug. Het zomerprogramma van de Drentse omroep beleeft dit jaar zijn vierde editie. Van maandag 14 juli t/m vrijdag 29 augustus trekken twee teams door de provincie, om onderweg verslag te doen van hun belevenissen. Overdag is het Trektochtteam te volgen via Radio Drenthe, ’s avonds is de Trektocht te zien op TV Drenthe.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

De tv-maker en schrijver Henk Barnard is woensdag op 80-jarige leeftijd overleden. Voor de VARA regisseerde hij het populaire programma Ja zuster, nee zuster en gaf hij eveneens vorm aan de kinderserie Pipo de Clown. In 1972 kwam Barnard in dienst van de IKON. Hij werkte daar onder meer voor de wekelijkse actualiteitenrubriek Kenmerk. Voor zijn boeken De Marokkaan en de kat van tante Da (1973) en Kon hesi baka (1977) ontving hij als schijver de Gouden Griffel. In 1982 kreeg hij voor zijn hele oeuvre de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Op dinsdag 30 april, Koninginnedag 2003 zal RTL4 in Amsterdam bij de ‘Koninginnedagloterij’ aanwezig zijn bij het Concertgebouw. Hier zullen veel nationale als internationale topartiesten acte de présence geven. Will Young, de winnaar van de eerste serie van ‘Pop Idols’ in Engeland. Maar ook Eros ‘Musica E’ Ramazotti en Meat Loaf, Era, André Rieu, Esther Hart en Trijntje Oosterhuis. Een registratie van de uitzending is op RTL4 tussen 22.15 uur tot 23.45 uur

Het programma PolderPrak elke woensdag vanaf 17.47 uur uitgezonden op TV Flevoland is door de jury van de Prix Circom Regional 2003 uitgeroepen tot het meest originele programma. De Prix Circom Regional wordt jaarlijks toegekend aan de opmerkelijkste inzendingen van regionale omroepen uit heel Europa. TV Flevoland valt voor het tweede achtereenvolgende jaar in de prijzen in de categorie “Most original”. Vorig jaar won de regionale omroep deze prijs met het jongerenprogramma Beneden Peil. Programmamaker Rejo van der Weide zal de prijs op 21 mei tijdens de jaarlijkse Circom regional conferentie in Grado, Italië in ontvangst nemen.

Gisteren (16 april) werd in Rotterdam de halve finale gespeeld voor de Amstel Cup. Feyenoord nam het op tegen Ajax en won met 1 – 0. Dit prestigeduel werd door gemiddeld 2 miljoen kijkers bekeken. Op het hoogtepunt zagen zelfs 2,7 miljoen kijkers het duel. Het gemiddelde marktaandeel was 50,1 procent.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.

Gerelateerde berichten