Kort media nieuws: maandag 14 april 2003 [Update]

[09.00 uur]
Goedemorgen.
NOS Den Haag Vandaag doet maandag, 14 april, op Nederland 2 rechtstreeks verslag van het Tweede Kamerdebat over de actuele politieke situatie. Het debat wordt gehouden naar aanleiding van de mislukte kabinetsformatie tussen het CDA en de PvdA. De uitzending begint om 15.00 uur. De eindtijd is nog onbekend.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

FunX is sinds een aantal maanden al in Rotterdam en Den Haag te ontvangen, sinds kort is de 96.1 FM in Amsterdam ook aangestoken. Na 5 mei zal ook de zender van Utrecht van start gaan.

Eindelijk is het zanger Jop uit de realsoap van SBS6 ‘De Bus’ gelukt. Na 3 jaar succesvol als ‘zanger die niet kon zingen’ in het hele land te hebben rond getoerd met het nummer “Jij bent de zon Joppie” zal Jop een eigen horeca bedrijf starten. Op zaterdag 26 april opent hij de deuren van zijn eigen bar dancing De Koets aan de Dorpsstraat in Zeist. De Koets is alleen op vrijdag en zaterdag avond geopend van 22.00 tot 04.00 uur.

Zaterdag was Di-Rect de hele dag te gast op 3FM. Tim, Bas, Jamie en Spike presenteerde dus ook mee in alle radio programma’s en ze speelde ook veel live mee, zo speelde ze ook elke keer hun nieuwe single ‘She’ live. Zodoende ontstonden er een aantal verschillende live-versies van dit nummer waarvan er uiteindelijk één als b-kantje op de single gaat verschijnen. De luisteraar kan vandaag op 3FM bepalen welke versie dat gaat worden via een stemming op 3FM.nl

Het uitbreken van de oorlog heeft miljoenen mensen over de gehele wereld doen inloggen op de nieuwssites van CNN.com om zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen. De aantallen pageviews vanaf donderdag 20 maart behoorden tot de hoogste aller tijden bij CNN.com. Op donderdag, de eerste volledige dag van het conflict, registreerde CNN.com 236 miljoen pageviews, het op een na hoogste niveau ooit.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De Telefilm ‘Tussenland’ van de RVU en het korte televisiedrama ‘Necrocam’ van de VARA zijn genomineerd voor een Rocky Award op het prestigieuze Banff Televisie Festival in Canada. Dit jaar zonden 39 landen ruim 900 programma’s in, waarvan er uiteindelijk 83 (uit 17 landen) zijn genomineerd. Het 24ste Banff Televisie Festival vindt plaats van 8 tot 13 juni aanstaande tijdens de Fairn Banff Springs in de Canadese Rocky Mountains, waaraan het festival de naam van zijn prijzen ontleent.

Radio 2 lanceert, in samenwerking met Koninklijk Theater Carré, een nieuw initiatief: ‘2 in Carré’. Bij deze eenmalige concerten ontmoet een Nederlandse artiest telkens zijn of haar idool. Xander de Buisonjé bijt het spits af: op 21 april deelt hij het podium met zijn grote muzikale held Patrick Bruel.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

In week 13 (24 t/m 30 maart 2003) is in totaal voor € 6.653.881,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. T-Mobile is met een bruto radiobudget van € 255.297,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Albert Heijn met € 236.366,-. KPN Mobile is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 215.660,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Vanaf 17 april kunnen abonnees van Casema in Amerongen, Maarn, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Woudenberg op frequentie 96,0 MHz luisteren naar de Wereldomroep (Net 1). Op advies van de Programmaraad Utrecht Zuidoost komt de Wereldomroep in de plaats van BBC World Service (96,0 MHz).

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Dinsdagochtend 15 april brengt Xander de Buisonjé (voormalig zanger van Volumia! – tegenwoordig solo) een bezoek aan de commerciële zender Radio 8FM in het ochtendprogramma ‘Rijk & Van Brabant’. Tevens zal Xander één van de luisteraars van Radio 8FM verrassen met een zogenaamde ‘meet & greet’. De luisteraar zal Xander in levende lijve ontmoeten in muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven, waar hij aanstaande dinsdagavond een concert geeft.

Afgelopen vrijdag was het 10 jaar geleden dat Ruud de Wild zijn radiocarrière begon. Bent u vergeten te luisteren, geen tijd, andere dingen te doen, of naar Radio Lutjebroek geluisterd. Dan heeft u nu nog een kans, luister hier

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.