Kort media nieuws: maandag 7 april 2003

[12.55 uur]
Goedemiddag.
Het reclamespotje ‘Voetballertje’ van Calvé Pindakaas heeft de publieksprijs Gouden Loekie 2002 gewonnen. De spot, waarin een jongetje zijn voetbal op het balkon van bondscoach Dick Advocaat werpt, kreeg 14,2% van de stemmen. Als tweede eindigde Cup A Soup met ‘Sjors (“Nu even niet!!!”)’ (8,1%), gevolgd door Delta Lloyd met ‘Zero Tolerance’ (7,9%). In totaal kwamen 36 commercials in aanmerking voor de prijzen van de STER. Een recordaantal van 150.000 reclameliefhebbers bracht zijn stem uit.

In week 13 (24 t/m 30 maart 2003) is in totaal voor € 6.653.881,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. -Mobile is met een bruto radiobudget van € 255.297,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Albert Heijn met € 236.366,-. KPN Mobile is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 215.660,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

TV Producent en deejay Peter de Gee is vanaf maandag 7 april dagelijks te horen op Radio 192. De Gee en 192 zijn het de afgelopen week eens geworden over een dagelijks programma tussen 15.00 en 17.00 uur. Peter de Gee is o.a. radiopresentator geweest bij Radio Noordzee Nationaal, De Gouwe Ouwe Zender, Radio M en Radio 3FM (AVRO & KRO). In televisieland was hij o.a. ‘stationvoice’ bij TV10, FOX, MTV’s Nickelodeon/KinderNet , FOX KIDS, CineNova en Canal+.

De Wereldomroep zendt op dinsdag 8 april en woensdag 23 april de wedstrijden tussen Ajax en AC Milan, in de kwartfinale van de Champions League, live uit. De Wereldomroep neemt het wedstrijdverslag van NOS Langs de Lijn over. De radiouitzendingen beginnen om 20.30 uur.

Noordzee FM stuurt deze maand twee luisteraars voor 102 dagen met sabbatical. De winnaar van de nieuwe actie krijgt de mogelijkheid er voor drie maanden met partner ‘eens helemaal tussenuit te gaan’ NoordzeeFM zorgt er voor beide personen vervanging krijgen op het werk, waardoor de werkgever het salaris gewoon kan doorbetalen. De winnaars mogen ze overigens ook tien weken met een camper naar Australië.

Trijntje Oosterhuis is op maandag 7 april te gast bij Radio M Utrecht. De zangeres van Total Touch heeft naast deze band ook haar eigen solocarrière. Haar allereerste soloalbum “Trijntje Oosterhuis” is zojuist verschenen. Reden voor de regionale radiozender om deze zangeres uit te nodigen voor een interview maandag tussen 13.30 en 14.00 uur.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.

Gerelateerde berichten