NVJ keurt de onfrisse praktijk van Veronica programmadirecteur Bert van der Veer af.

Bert van der Veer, programmadirecteur van Veronica TV heeft naar alle waarschijnlijkheid aan een Veronica TV ploeg de opdracht gegeven onder valse voorwendselen opnames te maken van de actievoerende collega’s werkzaam bij Veronica Uitgeverij aldus de NVJ.

Van der Veer heeft aan de NVJ laten weten op dit moment niet te willen reageren maar maandag met een reactie te komen. De Veronica TV ploeg heeft zich uitgegeven als TV ploeg van de Wereldomroep om zo informatie te verkrijgen over de actieplannen.

NVJ: ‘’Dergelijke praktijken zijn verwerpelijk, ze beschadigen het imago van de journalistieke professie en bovendien versterkt dit de kloof die er toch al is ontstaan tussen de collega’s van televisie en het blad. De Wereldomroep beraadt zich nog over de te nemen stappen. De NVJ keurt de onfrisse aanpak van Van der Veer af.’’ [Radio.nl]