Kort media nieuws: donderdag 1 mei 2003

Woensdagavond speelde het Nederlands Elftal een oefenwedstrijd tegen het gastland van de Europese Kampioenschappen in 2004: Portugal. In Eindhoven speelde Nederland met 1-1 gelijk. Het duel werd ondanks de Koninginnedagviering goed bekeken: op het hoogtepunt kluisterde het zelfs drie miljoen kijkers aan de buis. De wedstrijd werd door gemiddeld 2,7 miljoen kijkers bekeken. In de doelgroep 20-49 jr. scoorde SBS 6 een gemiddeld marktaandeel van 40,7 procent, uiteindelijk oplopend naar 51,6 procent.

Op maandag 5 mei tussen 21.30 en 22.30 uur zendt de tv-zender Yorin in ‘Gordon In Ahoy’ een 60-minuten durende compilatie uit van het concert dat de Yorin-presentator Gordon begin april in het Rotterdamse Ahoy gaf. Gordon wordt tijdens de show bijgestaan door onder andere Ruth Jacott en R&B formatie Re-Play.

Duizenden radiomakers discussiëren dagelijks over alles wat met radio te maken heeft. Doe mee met deze discussie in de nieuwsgroep NL.media.radio.nl.
Op de voorpagina van Radio.nl vind u een Top 10 van de onderwerpen waar over gepraat wordt.

Op zondag 4 mei, Nationale Dodenherdenking, zendt L1 TV tussen 19.00 en 19.45 uur de documentaire ‘Pilotenlijn’ van Luc van Gent uit. Na afloop van ‘Pilotenlijn’ wordt om 19.45 uur overgeschakeld naar Amsterdam voor een rechtstreeks verslag van de Nationale Dodenherdenking op de Dam. De uitzending duurt tot 20.30 uur.

Alles is welkom.Radio.nlHeeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan

TV Noord-Holland doet de komende dagen exclusief en uitgebreid verslag van Bevrijdingspop, dat op maandag 5 mei in Haarlem wordt gehouden. Acht dagen lang staan de programma’s van het regionale tv-station in het teken van het oudste en grootste bevrijdingsfestival van Nederland. In stadspark Haarlemmerhout worden komende maandag op diverse podia tientallen artiesten verwacht, waaronder Di-rect, Terrence Trent d’Arby, Moordgasten, Venice en Relax. Op 5, 6, 7 en 8 mei worden vier compilaties van het festival uitgezonden, compleet met de concerten en interviews met artiesten.

De inwoners van Alphen aan den Rijn kunnen sinds woensdag weer afstemmen op hun eigen lokale omroep. Radio Alphen Stad FM zal vanaf nu weer zeven dagen per week op 105.4 FM de Alphenaren uitzenden.

.Zerobase Dossier Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het

Sinds 1998 maakt BNN televisie – en radioprogramma’s voor de publieke omroep. Een van die programma’s is het radioprogramma BNN United op Radio 1. In de Talents-opleiding krijgen mensen tussen 16 en 22 jaar de kans om een half jaar radio te maken binnen de professionele omgeving van BNN United. Iedere drie maanden worden vier mensen aangenomen die na een korte opleiding verantwoordelijk worden voor de items in het wekelijkse “talentsblok”. Interesse, voor meer informatie kun je terecht bij Marcoen Hopstaken. Stuur hier voor een e-mail met een korte motivatie naar het email-adres: preporter@bnn.nl

Geen kaartjes voor het DJ Tiësto’s concert op 10/11 mei in het Gelredome in Arnhem? Radio 3FM en ID&T Radio zenden het concert live uit. Je hoort DJ Tiësto live optreden in het Gelredome van 12 uur ’s nachts tot 6 uur ’s morgens. Tevens zijn er enkele gastoptredens waaronder Skin (van Skunk Anansie) en Dinand Woesthoff. 3FM zendt het evenement live uit en zal ook reportages maken.

Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?
! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf! vacatures Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze

Di-rect neemt op 2 mei om 19 uur de uitzending van City FM op vrijdag avond over. De rockers wonnen onlangs een TMF Award voor Beste Rock Nationaal en zijn vrijdag een uur lang te gast in ‘… and the CITY’. In het programma heeft een artiest iedere week een uur lang de vrije hand in de CITY FM studio.

Radio en televisiepresentator Marc Veeningen (25) gaat weg bij RTVDrenthe. Half juni treedt hij in dienst bij de Radio Nieuws Centrale (RNC) in Hilversum. Toch zal hij nog geregeld te horen zijn op Radio Drenthe. Zijn nieuwe werkgever, de RNC, verzorgt namelijk landelijk en internationaal nieuws voor de regionale omroepen in Nederland. Ook Radio Drenthe zendt het RNC-programma dagelijks uit in Drenthe Actueel, tussen 08.00 en 08.30 uur en tussen 13.00 en 13.30 uur.

In de maand mei herhaalt Radio Drenthe op zondagochtend tussen 10.00 – 11.00 uur vier uitzendingen van Op verhaal komen met…. In dit programma sprak Annette Timmer met mensen uit de culturele wereld die een relatie met de provincie Drenthe hebben.

mailinglistWekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze
Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?

News Corp van mediatycoon Rupert Murdoch heeft de overname van Vivendi’s betaaltelevisiestation Telepiu afgerond. De transactie, met een waarde van 871 mln euro, resulteert in de oprichting van Sky Italia, waarin News Corp een belang van 80,1% krijgt en Telecom Italia een belang van 19,9%.

Regio TV Utrecht en Radio M Utrecht presenteren op 4 mei ook een aangepaste programmering. Beide zenders brengen een documentaire over bijzondere personen en gebeurtenissen die een link hebben met de Tweede Wereldoorlog en de provincie Utrecht. Daarnaast zenden zij een gezamenlijk live-verslag uit van de herdenkingsplechtigheid in de stad Utrecht. Op Regio TV Utrecht begint om 18.00 uur de documentaire “Berging Vickers Wellington”. Op Radio M Utrecht kunt u tussen 19.00 en 19.45 uur luisteren naar een speciale aflevering van “De Stem van M”.

Gerelateerde berichten