Kort media nieuws: donderdag 15 mei 2003

[08.58 uur]
Goedemorgen.
Zanger en radiopresentator en marktkoopman Gordon heeft laten weten niet naar het Eurovisie Songfestival te gaan op 24 mei wegens technische moeilijkheden. Men denkt dat het te moeilijk is een dagelijkse radioshow van vier uur te vullen met alleen maar songfestivalnieuws samen met de vaste items. Gordon had eerder dat hij zou afreizen naar Riga voor zijn dagelijkse ochtendshow op Noordzee FM.

De Belastingdienst zit achter de televisie-persoonlijkheden Adam Curry en Patricia Paay aan. Het glamourpaar zou de fiscus hebben opgelicht door prive-gebruik van hun helikopter ten onrechte zakelijk af te schrijven.

De zaak kwam twee maanden geleden aan het rollen na het failissement van Rotorjet, het helikopterbedrijf van Curry en Paay. De Belastingdienst heeft de administratie van het bedrijf in beslag genomen. Adam Curry ontkent dat de helikopter onrechtmatig is gebruikt. Dat de fiscus de boekhouding na een faillissement onderzoekt is volgens hem niet ongewoon. Curry denkt dat hij het slachtoffer is van een lastercampagne. Zijn gezin zou bedreigd zijn door ex-zakenpartners en Curry overweegt de politie in te schakelen.

Adam Curry verkocht zijn aandelen in United Resources of Jamby, zijn groep van internetbedrijven. Daarvoor al ging een tweede bedrijf, Databarn failliet. Dat zegt de gewezen compagnon van Adam Curry, Rob van Someren, tegen Planet Multimedia. “Adam ging steeds meer de kant op van media en amusement en zijn belangstelling voor de internetbedrijven nam sterk af. Hij was er operationeel al niet meer bij betrokken”, aldus Van Someren. Peter Olsthoorn van Planet had een interview met Rob van Someren wat hier te beluisteren is.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De beveiliging van het Mediapark in Hilversum is sinds afgelopen dinsdag verscherpt. Omroepmedewerkers hebben nu een pasje met pasfoto nodig om binnen te komen. Bezoekers kunnen het terrein alleen nog op als ze door hun gastheren eerst zijn aangemeld; vervolgens krijgen ze een pasje met barcode. De toegangspoorten zijn nu met zware slagbomen beveiligd.

Zaterdag 17 mei vanaf 20.15 uur, is op de openingsavond van de Ínternational Darts League’ de dartswedstrijd van de avond te zien, tussen Raymond van Barneveld en Co Stompé. Tot en met zondag 25 mei worden in Den Haag namelijk de ‘International Darts League’ gespeeld. Dit wordt door SBS 6 gedurende negen dagen in 45 uur live televisie gevolgd. Het actuele speelschema, uitslagen en achtergronden staan op Sbs6.nl.

Harry de Winter ontvangt in ‘Wintertijd’ op zaterdag 18 mei tussen 22.30 en 23.30 uur showbizzdiva Patty Brard. Harry zal in dit programma uitgebreid praten met Brard over haar leven en carrière aan de hand van de muziek waar zij veel naar luistert en geluisterd heeft.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Op zaterdagavond 24 mei zendt Radio 2 het Eurovisie Songfestival live uit. Daardoor vervallen op die zender de nieuwsbulletins van 21.00, 22.00 en 23.00 uur van het NOS Radionieuws. Het bulletin van 24.00 uur op Radio 2 wordt uitgesteld tot einde festival, vermoedelijk 0.15 uur. Lokale omroepen kunnen om 21.00, 22.00 uur en 24.00 uur het nieuwssignaal van Radio 1 overnemen.

Vrijdag 16 mei (vanaf 19:30 – 22:00) zendt TV West de 35ste thuiswedstrijd van ADO Den Haag – Veendam live uit waar ADO Den Haag kampioen kan worden. Uit onderzoek van SKO is gebleken dat de ADO Den Haag wedstrijden die TV West de afgelopen tijd heeft uitgezonden, goed zijn bekeken. Mocht ADO Den Haag kampioen worden, dan zendt TV West ook de uitreiking van de kampioenschaal live uit. Uiteraard besteedt 89.3 Radio West ook veel aandacht aan de kampioenswedstrijd van ADO Den Haag vanaf 19.00 vanuit het Zuiderpark.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Het dance-evenement Sensation the white edition, dat op 5 juli plaatsvindt in de Amsterdam ArenA, is in recordtempo uitverkocht. In slechts 7 dagen zijn alle 38.000 tickets verkocht. Sensation kent twee edities: een witte variant en een zwarte. Beide gelden als dancespektakel van het jaar. Naast het nieuwste op het gebied van visuele effecten (licht, video, vuurwerk, lasershows, decors en dergelijke) en live-acts, zorgt de voorgeschreven dress-code (zwart of wit) voor een extra dimensie. Op de witte editie draaien vrijwel alleen Nederlandse DJ’s.

Menno Bentveld neemt vanaf 17 mei de presentatie over van het VARA-TV-programma “Herexamen”, dat door Inge Diepman werd gepresenteerd. Bentveld ontvangt in een splinternieuw decor o.a. Annemarie Jorritsma.

De organisatie van Parkpop heeft de programmering rond door Youssou N’Dour, De La Soul, Kathleen Edwards, 16 Down, Luka Bloom en An Pierlé te boeken voor een optreden op zondag 29 juni op de bühnes van Parkpop in het Haagse Zuiderpark. Eerder werd al bekend dat Krezip, Brainpower, Ska-P, Ozomatli, Morgan Heritage en VanKatoen gaan optreden tijdens de 23e editie van Parkpop.

De kort geding-rechter in Amsterdam acht de promotie-actie voor de single van Jim geoorloofd. Muziekproducent Rigu Sound (oa Music Store) eiste eerder in een kort geding tegen BMG en Mars om de single in dezelfde week en tegen dezelfde voorwaarden geleverd te krijgen als Free Recordshop.

Duizenden radiomakers discussiëren dagelijks over alles wat met radio te maken heeft. Doe mee met deze discussie in de nieuwsgroep NL.media.radio.nl.
Op de voorpagina van Radio.nl vind u een Top 10 van de onderwerpen waar over gepraat wordt.

CityFM stuurt luisteraars naar een uniek event: de ‘Matrix Marathon’. Winnaars van de exclusieve kaarten krijgen op één avond achtereenvolgens de SF-hit ‘The Matrix’ en diens opvolger ‘Matrix Reloaded’ te zien in het CITY Theater in Amsterdam.

Donderdag 15 mei vanaf 21.30 uur heeft Robbertje Jensen een van de bekendste advocaten, Gerard Spong is te gast op Yorin. Tevens zal Monique Sluyter en Rick Engelkes aanschuiven.

Dinsdag 20 mei vanaf 21.30 uur ontvangt DJ Beau van Erven Dorens Patty Brard en René Muthert die tevens zijn single live zal zingen. Actrice Georgina Verbaan komt langs. En tot slot komt illusionist Hans Klok langs met wat simpele trucjes voor Beau.

In de tiende aflevering van “Wie is de.. Mol?”, die op zaterdag 17 mei om 21.00 uur door de AVRO op Nederland 1 wordt uitgezonden, heeft de kijker nog één maal de kans om hun Mol in actie te zien. Chandrika, Ron en Elise zijn de drie overgebleven deelnemers . In de elfde en laatste aflevering op zaterdag 24 mei wordt de identiteit van de Mol bekendgemaakt. “Wie is..de Mol?” werd de afgelopen weken door maar liefst gemiddeld 800.000 kijkers gevolgd. De waardering was 8.2.

Deze hele week houdt 3FM nog de 90´s Request Week. Een week lang alleen platen uit de jaren negentig. Luisteraars kunnen de muzikale dienst uitmaken op 3FM. Dit kan via de Platenkast of door verzoeknummers aan te vragen via het telefoonnummer 0800-1336, het SMS nummer 3333 of via een e-mailtje.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Met nog enkele dagen te gaan voor de parlementsverkiezingen in België hebben veel Vlamingen via internet hun politieke voorkeur getest. Deze politieke stemtest is onderdeel van het Belgische tv-programma ‘Doe de stemtest’, een origineel Eyeworks-format. De verwachting is dat het aantal gebruikers de komende dagen stijgt tot meer dan 1 miljoen. Doe de Stemtest is op 20 april uitgezonden door de Belgische televisiezender VRT. Het programma is de Belgische variant van Waar Stem Ik Op? dat in Nederland twee keer voor SBS6 is geproduceerd, vlak voor de verkiezingen van 2002 en 2003.

De Utrechtse Programmaraad heeft een het definitieve TV-advies 2003 – 2004 vastgesteld. De programmaraad wil geen wijzigingen op de kabel van Casema in afwijking van het voorlopige advies. Dit houd in dat de voorstellen om BBC World te vervangen door Euronews en om het ZDF te vervangen door Arte, niet doorgaan.

De Evangelische Omroep plaatst dit jaar voor het eerst een eigen stand op de Jongerendag waar bezoekers informatie kunnen krijgen over homoseksualiteit die binnen het EO-beleid past in de plaats van de stands van de Evangelische Hulp aan Homofielen (EHAH). De kraam moet eraan bijdragen dat ,,de homo-onvriendelijkheid en soms homovijandigheid in delen van orthodox christelijk Nederland wordt doorbroken”.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.

Gerelateerde berichten