Kort media nieuws: maandag 5 mei 2003

In week 16 (14 t/m 20 april 2003) is in totaal voor € 8.820.286,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert.

KPN Telecom is met een bruto radiobudget van € 543.480,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Orange met € 170.430,-. Citroën is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 155.006,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Vandaag 5 mei komen zowel Ronan Keating als Marco Borsato op bezoek voor live-chatsessies met bezoekers van skyradio.nl. Ronan Keating nam vanaf 11.00 uur plaats achter de computer om vragen te beantwoorden. Om 15.00 uur is het vervolgens de beurt aan Marco Borsato tijdens een speciale War Child-chat.

Het Haagse gratis popfestival Parkpop komt mogelijk in Rotterdamse handen. De huidige organisator Den Haag Events wil het van de hand doen en praat erover met het organisatiebedrijf Ducos/ACR. De overname zou in 2005 moeten ingaan. Parkpop blijft in elk geval gratis toegankelijk, maar zal waarschijnlijk wel een andere opzet krijgen.

Duizenden radiomakers discussiëren dagelijks over alles wat met radio te maken heeft. Doe mee met deze discussie in de nieuwsgroep NL.media.radio.nl. Op de voorpagina van Radio.nl vind u een Top 10 van de onderwerpen waar over gepraat wordt.

Vanaf 1 september start BNN met nieuwe afleveringen van de reis / werkserie BNN at Work richting Caribbean. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen de BNN-ers Bridget, Katja Schuurman, Patrick Lodiers en Eddy Zoëy niet vertrekken richting Azië vanwege de longziekte SARS. At work in de Caribbean, dat klinkt niet direct logisch. Toch gaan de BNN-ers onder andere aan de slag in Mexico, de Dominicaanse republiek, Jamaica en Florida.

De Algemene Programma Raad (APR) voor Amsterdam en omgeving adviseert de huidige buitenlandse nieuwszenders in het standaardpakket te laten. Amsterdamse kabelabonnees houden daarmee de beschikking over CNN, BBC World en Euronews. De programmaraad adviseert Veronica/Kindernet niet op te nemen in het standaardpakket.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Overal waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Zo ook op filmsets. Op Movie Mistakes is een hele verzameling van foutjes, rariteiten en blunders in films bijeengebracht. Wat te denken van een passagier op de Titanic die een digitaal horloge omheeft?

BVN-TV en Tros organiseren gezamenlijk de jurering voor ´The International Emmy Awards 2003´ in de categorie ´Kinder- en Jeugdprogramma’s´ op maandag 7 juli bij de Wereldomroep. Op 24 november 2003 worden in New York de Internationale Emmy Awards voor de 31ste keer uitgereikt.

Het Agentschap Telecom heeft met de actie ‘Etherflits’ inmiddels 68 radiopiraten uit de lucht gehaald. Deze actie zal doorgaan tot 12 maart 2004. Inmiddels hebben radiopiraten woedend gereageerd via de actie ‘Tegenflits’ op de website Tegenflits.tk. Aanstaande zaterdag willen de piraten in Den Haag om twaalf uur een demonstratie starten op het Malieveld in Denhaag.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.