Vanuit de luie stoel televisie kijken en gelijktijdig internetten of e-mailen. Die mogelijkheid biedt de Italiaanse internetaanbieder Tiscali in Nederland via zijn dochter MyTVision. De lancering van internet op de televisie vindt vandaag plaats.
Om via de tv te internetten, moet de consument een zogeheten Netbox kopen. Dat is een kastje voor op de beeldbuis. De klant sluit de Netbox aan op zijn televisie en gebruikt zijn telefoonlijn om in te bellen op internet.
>> Lees Verder >>
Ging de cd-verkoop in 2002 al abominabel, in het eerste kwartaal van dit jaar heeft de omzetdaling dramatische vormen aangenomen: min 20 procent tot 85 miljoen euro. Het aantal verkochte albums en singles liep terug met respectievelijk 9 en 20 procent.
>> Lees Verder >>
Internetten via de televisie: KPN beet er vijf jaar geleden zijn tanden op stuk en ook World Online moest een prille poging staken. De consument wilde er niet aan. Internetaanbieder Tiscali, die World Online overnam, probeert het nu toch weer. Sinds vandaag biedt het Italiaanse bedrijf tv-surfen via de telefoon aan. De consument moet er wel een klein kastje voor kopen. Deze Netbox zorgt voor een verbinding tussen de tv en de telefoonaansluiting.
>> Lees Verder >>
Een jaar lang muziek downloaden voor 147 euro. De VS hebben de legale muziekwinkel van Apple. Maar Europeanen hebben Puretunes. Onbeperkt muziek downloaden voor een spotprijsje.
>> Lees Verder >>
Nederland is nog niet klaar voor interactieve reclamespotjes op televisie. De Ster is weliswaar tevreden over een proef met interactieve tv-spotjes (I-ads), maar de techniek moet verbeterd worden. Ook zijn er in ons land nog te weinig huishoudens die de interactieve spotjes kunnen ontvangen. Volgens projectleider Marloes Hilckmann van de Ster waren de gebruikers wel enthousiast over de I-ads en is daarmee de proef die in maart stopte toch succesvol. Maar deze spotjes waarbij de kijker met behulp van zijn afstandsbediening bijvoorbeeld een brochure of een proefexemplaar van een product kan opvragen zullen niet op korte termijn grootschalig op tv geïntroduceerd worden.
>> Lees Verder >>
Geert-Jan Bogaerts volgt per 1 september Henk Blanken op als chef van de internetredactie van De Volkskrant. Bogaerts (40) is bij dezelfde krant momenteel correspondent EU en NAVO in Brussel. Bogaerts heeft geen achtergrond in online media, anders dan als professionele gebruiker en als beheerder van de kleine site www.straque.com. Deze aanstelling wordt tevens Bogaerts’ eerste chefschap.
>> Lees Verder >>
Burgemeester Ernst Bakker van Hilversum is gematigd enthousiast, wethouder Karen Heerschop is opgetogen dat het mediapark bezoekersvriendelijker wordt. Rudy Stroink, de hoogste baas van TCN Property Projects, die deze maand eigenaar werd van het mediapark, zei gisteren in deze krant dat van hem de honderden meters hekwerk en de slagbomen weg kunnen.
>> Lees Verder >>
De ex-presentatoren van NOVA verdienden nog niet de helft van 180 duizend euro. Het bedrag dat afgelopen donderdag genoemd werd tijdens de rechtszaak van de NPS tegen ex-NOVA-hoofdredacteur Rik Rensen klopt van geen kant, zeggen oud-presentatoren Kees Driehuis en Margriet Vroomans. Ze worden op straat aangesproken in de trant van: ‘Zo jij hebt goed geboerd’ en voelen zich daardoor in de hoek van de ‘grote graaiers’ in het bedrijfsleven gedrukt. Driehuis: ,,Ik voel de behoefte om het salaris van 180 duizend euro te weerspreken. Niet alleen omdat ik het simpelweg nooit verdiend heb, maar ook omdat ik het een buitenproportioneel bedrag vind voor een presentator van NOVA. Ik kreeg nog niet de helft, nog altijd een heel mooi bedrag. Ik had dan ook niets te klagen.” Waar advocaat P. Russell de bedragen, die hij tijdens de ontslagzaak voor de Hilversumse kantonrechter noemde, vandaan haalt, is Driehuis een raadsel.
>> Lees Verder >>
De presentatoren van NOVA verdienen 180.000 euro per jaar. Hoofdredacteur Rik Rensen krijgt zo’n tienduizend euro bruto per maand uitgekeerd en valt daarmee in de hoogste inkomensgroep binnen de NPS.
>> Lees Verder >>
Rik Rensen keert nog liever gisteren dan vandaag terug als hoofdredacteur bij NOVA. ,,Ik zie ongelooflijk veel kansen om de klus te klaren, ook nu nog.” Daar denkt zijn werkgever, de NPS, heel anders over: ,,Binnen een jaar zijn de verhoudingen volstrekt verstoord en is er een puinhoop ontstaan
>> Lees Verder >>