Hoe kun je de productie van radioprogramma’s het beste digitaliseren? Met die vraag bleken vorig jaar bij de publieke omroep twee projectgroepen bezig. Het NOB zag de behoefte van de omroepen om het productieproces van audio te digitaliseren en besloot de mogelijkheden te inventariseren.
Bijna tegelijkertijd ontstond bij de AKN een projectgroep die zich met hetzelfde bezig hield. De zaak kwam in een stroomversnelling toen de Raad van Bestuur in mei 2002 besloot budget vrij te maken voor de digitalisering en de twee projectgroepen de koppen bij elkaar staken
>> Lees Verder >>
‘We zijn heel tevreden over de kijkcijfers. Vroeger keken of luisterden zo’n 35.000 mensen naar onze programma’s. De laatste tijd zitten we op een gemiddelde van ongeveer 65.000. Onze omroeporganisatie zendt documentaires en magazines uit op radio en televisie. Alle uitzendingen die we verzorgen, hebben een raakvlak met de Joodse cultuur.’
>> Lees Verder >>
Programmamaker Pieter Storms van het SBS6-televisieprogramma Breekijzer mag de beelden die hij 22 april maakte in het gemeentehuis van Alkmaar gewoon uitzenden. Dat heeft de Alkmaarse voorzieningenrechter H. Vrakking donderdag bepaald. De gemeente Alkmaar had in een kort geding om een uitzendverbod gevraagd.
>> Lees Verder >>
Als eerste dj ter wereld treedt hij solo op in een stadion: Tiësto. Waarom is de man uit Breda de beste dj van de wereld – of is hij helemaal niet zo briljant als hij lijkt? Zes muziek-experts aan het woord.
>> Lees Verder >>
Internetters die wel eens gratis muziek downloaden, kopen ook meer muziek. Onder deze groep zijn vooral de genres rap en dance populair. Dit blijkt uit onderzoek van Nielsen/Netratings onder 36.000 internetgebruikers. Met grote regelmaat verschijnen onderzoeken naar de relatie tussen de opkomst van online muziek en de platenverkoop. Net als veel andere onderzoeksbureau dat het door de muziekbranche gesuggereerde verband tussen de populariteit van diensten als Kazaa en de dalende verkopen niet zo eenduidig is.
>> Lees Verder >>
>> Lees Verder >>
‘Welkom bij jezelf’. De lijfspreuk van FunX is niet van ambitie ontbloot. Waar andere publieke omroepen wel eens een uitzending maken voor jongeren in de grote stad, doet FunX niets anders. 24 uur per dag. Zeven dagen per week jongerenradio. Met veel, vaak nogal onbekende muziek. Met elke dag polls over wat jongeren bezighoudt. En binnenkort ook met talkshows. De zender is nu te ontvangen in Rotterdam, Den Haag en sinds kort in Amsterdam. Waarschijnlijk nog deze zomer volgt Utrecht. ‘We’re here to stay’, voorspelt directeur Willem Stegeman.
>> Lees Verder >>