Kort media nieuws uit de krant: zaterdag 31 mei 2003 [Deel 3]

Kabelexploitant UPC gaat met een stofkam door zijn administratie. Klanten die al jarenlang gratis televisie kijken kunnen rekenen op een briefje en een bezoekje van UPC. Wie niet betaalt, wordt afgesloten. Inmiddels is Apeldoorn helemaal ‘opgeschoond’ en staan Purmerend en Amsterdam op de rol. In Apeldoorn werden meer dan duizend adressen bezocht.

,,We zijn daarbij gestuit op mensen die al twaalf jaar woonden op dat adres en nog nooit voor televisiekijken hadden betaald,” zegt Hans Troelstra, regiodirecteur Oost van UPC.
>> Lees Verder >>

Radioluisteraars die op de kabel van Casema zijn aangesloten, hebben zaterdag te maken met een gestoorde uitzending van de publieke zenders Radio 1 en Radio 4. Oorzaak is een wijziging van de frequenties van deze stations via de zender Lopik in de nacht van vrijdag op zaterdag.
>> Lees Verder >>

Wie vrijdagavond rustig naar Rebecca Radio zat te luisteren, werd opeens verrast door ruis. De technici van de radiozender verhuisden Rebecca alvast naar zijn nieuwe frequentie. Officieel nemen de commerciele radiostations pas morgen hun nieuwe stek in. Sommige verkassen eerder, andere beginnen later.
>> Lees Verder >>

De oplage van tijdschriften is vorig jaar met 1,1 procent gedaald. In 2002 werden ruim twintig miljoen tijdschriften verkocht, een verlies van 212.000 stuks ten opzichte van 2001. Dat blijkt uit cijfers van Het Oplage Instituut in het vakblad De Journalist.
>> Lees Verder >>

Met allerlei drogredenen en laakbare afspraken hebben Nederlandse media hun plicht verzaakt met de verslaggeving over de oorlog in Irak. Dat zegt journalist Arnold Karskens die zelf wel vanuit Bagdad verslag deed.
>> Lees Verder >>

Het Rotterdams college wil de komende jaren slechts een zender op de kabel subsidieren. Deze zogeheten Toegangsradio moet (Nederlandstalige) programma’s gaan uitzenden voor de verschillende Rotterdamse bevolkingsgroepen. Burgemeester en wethouders zijn niet van plan de diverse migrantenzenders te subsidieren. Het college gaat wel door met de financiering van de multiculturele jongerenzender FunX, Stads Radio en Rotterdam TV. Datzelfde geldt voor TV Rijnmond en Moois TV.
>> Lees Verder >>

Radio 538 bijvoorbeeld betaalde voor een radiofrequentie 57 miljoen euro, Sky Radio 56 miljoen en Yorin FM 33 miljoen. In totaal leverde de veiling de Nederlandse staat deze week 323 miljoen euro op.
>> Lees Verder >>

De Rooms-katholieke kerk gaat voor het eerst belangstellenden werven via een Ster-spot. De kerk wil vooral publiek trekken voor de viering Katholiek met hart en ziel op 7 juni in de Jaarbeurs te Utrecht.
>> Lees Verder >>

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email