Marktleider HMG blijft groeien

Markaandelen RTL 4, RTL 5 en Yorin stijgen opnieuw

April was wederom een goede maand voor de zenders van de Holland Media Groep. Het gezamenlijke marktaandeel van de HMG-zenders bedroeg 32% bij de doelgroep boodschappers 20-49 jaar. Een stijging van 0,4% ten opzichte van de maand maart. Ook de marktaandelen in de kerndoelgroepen van Yorin en RTL 5 stegen.

Yorin realiseerde een marktaandeel van 9,3% bij de 20- tot 34-jarigen (0.2% hoger dan in maart). Het zenderaandeel van RTL 5 in de doelgroep mannen 20-49 jaar steeg met 0.2% naar 6,6%.

HMG liet hiermee de concurrentie ver achter zich. Het marktaandeel van de SBS Groep (SBS 6, Net 5 en V8) bij boodschappers 20-49 jaar bedroeg in april 24,1% (t.o.v. 23.8% in maart). Het gezamenlijk marktaandeel van de drie publieke zenders bij deze doelgroep bedroeg 29,1% (t.o.v. 31.1%) in maart.

HMG scoort over de hele linie goed scoort, mede dankzij programma’s als ‘In Holland staat een huis’, ‘Woonbrigade’, ‘de TV makelaar’, ‘Medicopter 117’, ‘Jouw vrouw mijn vrouw’ en ‘Crime Scene Investigation’. Het zenderaandeel van Yorin is mede gestegen dankzij ‘Patty’s Posse’ en de serie ‘Edele delen’. RTL 5 kreeg een hogere zenderaandeel dankzij de speelfilms op zaterdagavond en de Grand Prix uitzendingen. [Radio.nl]

Gerelateerde berichten