Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 17 juni 2003

De NPS verklaart deze zomer de oorlog aan de komkommertijd met een anderhalf uur durende talkshow van presentator/acteur/quizmaster Joost Prinsen, elke maandagavond in juli en augustus, rechtstreeks vanuit grand-cafe De Plantage in Amsterdam.

Een avondvullend programma met gasten, reportages, cabaret, muziek, sport en het eerste Nationaal Quizkampioenschap.
>> Lees Verder >>

Het Algemeen Dagblad is van de zomer ’s morgens vroeg verkrijgbaar aan de Spaanse costa’s en in een deel van Frankrijk. Dat is mogelijk doordat een deel van de oplage sinds vandaag wordt gedrukt in Granollers bij Barcelona en van daaruit wordt verspreid
>> Lees Verder >>

Het Nieuw Israelitisch Weekblad (NIW) dreigt te verdwijnen. Het in 1865 opgerichte en daarmee oudste weekblad van Nederland maakt verlies. Belangrijkste oorzaak is het dalende aantal abonnees. Een stichting tot steun van het NIW is met een reddingsactie begonnen.
>> Lees Verder >>

In 2002 maakte Radio Nederland Wereldomroep 19 duizend uur radio. Daarnaast werd door zesduizend ‘partnerstations’ nog eens 280 duizend uur Wereldomroep-radio de ether ingestuurd.
>> Lees Verder >>

Sony Music start vandaag met het aanbieden van muziekdownloads op een groot aantal sites. De muziek is echter alleen bestemd voor Britten. Alle niet-Engelse Europeanen vissen voorlopig achter het net, meldt Reuters. De muziek van Sony-artiesten, zoals bijvoorbeeld Michael Jackson en Jennifer Lopez, is alleen toegankelijk voor de Britten.
>> Lees Verder >>

Het in surseance verkerende Duitse bedrijf KirchMedia wordt geliquideerd. Er komen geen nieuwe pogingen om kopers te vinden voor KirchMedia, zo heeft een woordvoerder van het concern maandag gezegd.
>> Lees Verder >>

Andre Hazes viert komende zaterdag en maandag zijn 25-jarig jubileum met een groots opgezet concert in de Amsterdam ArenA. Het eerste concert was vorig jaar in een mum van tijd uitverkocht, voor het tweede zijn nu nog enkele van de 26.000 kaarten verkrijgbaar. Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt volgende week maandag ook het dubbelalbum 25 Jaar Hazes.
>> Lees Verder >>

De Nederlandse televisie zond in 2002 ruim duizend programma’s over ontwikkelingslanden en –onderwerpen uit. Dit is ruim een verdubbeling in vergelijking met acht jaar geleden (1994). Ook is er een verschuiving van programma’s met zware informatie naar lichtere programmavormen zichtbaar. Een kwart van de programma’s (26%) over ontwikkelingslanden en –onderwerpen waren documentaires, vijftien jaar geleden was dat nog 40 procent.
>> Lees Verder >>

Het televisiefestival van Montreux in Zwitserland verhuist met ingang van volgend jaar naar Luzern. Dat hebben de organisatoren maandag laten weten. Sinds de Europese televisiezenders 43 jaar geleden besloten jaarlijks een internationaal televisiefestival te houden, is het evenement altijd in Montreux gehouden.
>> Lees Verder >>

De Culemborgse kabelkrant volgt de landelijke trend die wil dat kabelkranten verdwijnen. Het aantal kabelkranten in Nederland neemt daarmee gestaag af. Een kabelkrant is moeilijk rendabel te krijgen. Vorige week maandag ging de Culemborgse kabelkrant op zwart. Gebrek aan adverteerders was de voornaamste reden voor uitgever AIS met de kabelkrant te stoppen. De kabelkrant raakt achterop bij de moderne media; internet en het huis-aan-huisblad zijn haar belangrijkste concurrenten. Interactiviteit en snelheid zijn sleutelwoorden in het huidige medialandschap.
>> Lees Verder >>

Radio 3FM-deejay Fred Siebelink keert terug in de lokale politiek. Voor Leefbaar Utrecht komt hij per september in de gemeenteraad en volgt Ted Elsendoorn op die vanwege gezondheidsproblemen de raad verlaat.
>> Lees Verder >>

Gerelateerde berichten