Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 3 juni 2003

Veronica-televisie stopt op 16 juni definitief met uitzenden. Vanavond stemt de verenigingsraad van Veronica vrijwel zeker in met het plan van de directie om samen te gaan met publieke omroep BNN, waarmee de teloorgang van Veronica als trotse omroep een feit is.

Daarmee komt na 43 jaar een einde aan Veronica als zelfstandige omroeporganisatie.Onder de 140 werknemers van Veronica groeit de weerstand tegen de fusie. Veronica verdwijnt daardoor namelijk definitief als vereniging en als merknaam op tv en radio.
>> Lees Verder >>

Dankzij Bart de Graaff en Veronica bestaat BNN. En dankzij BNN en indirect dankzij Bart de Graaff bestaat straks Veronica nog. Precies een jaar na het overlijden van Bart (27 mei 2002) laten beide omroepen weten een fusie te onderzoeken. Een typisch staaltje Bart-logica: eigenlijk kan het niet, maar toch gebeurt het. De ophanden zijnde fusie tussen BNN en Veronica vormt het exacte spiegelbeeld van hetgeen in 1995 gebeurde.
Toen maakte Bart de Graaff voor de commerciele omroep Veronica het programma BNN. Bart vond dat de publieke omroep te weinig voor de jeugd deed en begon in commerciele zendtijd een actie om de publieke zender BNN aan voldoende leden te helpen. Dat lukte en in 1998 begon BNN in het publiek bestel. En vandaag is de publieke omroep BNN die de commerciele omroep Veronica de helpende hand biedt.
>> Lees Verder >>

Het commerciele tv-station Veronica wil gaan samenwerken met de publieke omroep BNN. Dat wordt door beide tv-bedrijven bevestigd. Na stopzetting van de samenwerking met Nickelodeon (MTV Networks) heeft Veronica dit najaar geen kabelfrequentie meer en de zender was daarom al enige tijd op zoek naar een nieuwe partner.
>> Lees Verder >>

Radio 3 FM dj Isabelle is dit weekend behoorlijk onderuit gehaald door Ruud de Wild. Hij vertelde in een krant dat ze geen verstand heeft van muziek. Radio 3 FM dj Isabelle ligt flink onder vuur. Ze heeft inmiddels haar baan bij het radiostation opgezegd, omdat ze zich niet kan vinden in de nieuwe koers van het station, die onder leiding van Florent Luyckx is ingezet.
>> Lees Verder >>

Als consumenten willen reageren op televisiereclame versturen ze hun boodschap liever via hun afstandsbediening dan via e-mail of een tekstbericht op de mobiele telefoon (sms). Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van de Ster.
Het reclamebedrijf van de publieke omroep onderzocht het gedrag van circa 60.000 huishoudens met een digitaal tv-abonnement. De kijkers kregen de reguliere reclames te zien van verzekeraar Zilveren Kruis Achmea, creditcardconcern American Express en autofabrikant Ford.
>> Lees Verder >>

Op de eerste werkdag na de (her)verdeling van de etherfrequenties van radiozenders is een etherchaos uitgebleven. Luisteraars vonden de nieuwe golflengtes soepel omdat de moderne autoradio’s zelf op zoek gaan naar frequenties.
Dit meldden de diverse radiobedrijven maandag. De moderne radio’s beschikken over het zogenoemde Radio Data System (RDS). Van eerder ingestelde radiostations wordt de nieuwe frequentie automatisch opgezocht. Nieuwe golflengtes van bijvoorbeeld dancezender ID&T-radio zijn makkelijk te vinden omdat het display aangeeft welke zender te horen is.
>> Lees Verder >>

Kijkers naar interactieve televisiereclame willen niet reageren via SMS, zoals bij veel televisieprogramma’s wel gangbaar is, maar via de afstandsbediening. Dit concludeert de Ster na het afsluiten van een pilot met interactieve reclame.
>> Lees Verder >>

Wie niet kon meekomen tijdens de afmattende tochten door de jungle zou verrot worden gescholden door de rest van de bijna-bekende Nederlanders. Irritaties en emoties in de klamme hitte van Borneo. En de camera’s bleven doordraaien. Ze registreerden volgens de makers genadeloos elke ongewilde ontboezeming bij het kampvuur, vloek of snik van de tien tv-persoonlijkheden.
>> Lees Verder >>