Kort media nieuws: vrijdag 13 juni 2003

NOS Studio Sport besteedt van maandag 16 tot en met zondag 22 juni op Nederland 2 veel aandacht aan de Ordina Open, het tennistoernooi in Rosmalen. Elke dag zijn er samenvattingen te zien in de Studio Sport-uitzending rond 19.30 uur en in de avond-Sportjournaals. Op zaterdag 21 juni is van 14.00-17.00 uur de halve finale heren live te volgen en op zondag 22 juni wordt er van 12.55-17.25 uur live verslag gedaan van de herenfinale.

Henkjan Smits, bekend als juryvoorzitter van Idols en presentator van Radio 3FM in het ochtend programma Stenders Vroeg zal vanaf zaterdag bij YorinFM te horen zijn samen met Vivian Slingerland, dit meldt shownieuws van SBS 6.

Duizenden radiomakers discussieren dagelijks over alles wat met radio te maken heeft. Doe mee met deze discussie in de nieuwsgroep NL.media.radio.nl. Op de voorpagina van Radio.nl vind u een Top 10 van de onderwerpen waar over gepraat wordt.

Vodafone gaat voor al haar 2241 antenne installaties in Nederland gebruik maken van groene stroom. De antenne-installaties verbruiken zo’n 25.000 Megawattuur per jaar. Dat is de helft van het totale energiegebruik van Vodafone in Nederland. Het verbruik van de antennes is te vergelijken met het jaarlijks energieverbruik van een klein dorp met bijna 8000 huishoudens.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Geluidsstudio en jingleproductiebedrijf SOB, of Studio ‘Oud-Bussem’, in Naarden is door manager/producer Hans Everling overgenomen van Strengholt BV. Hans Everling, die al ruim zes jaar leiding geeft aan SOB, zal het bedrijf voortzetten onder de naam SOB Audio Imaging. Deze naam geeft de huidige activiteiten beter weer: geluid bij tv- en radiocommercials, composities, station ID jingles & leaders voor radio- en tv-stations en geluid voor multimedia-toepassingen. SOB zal blijven opereren vanuit de monumentale Hofstede ‘Oud-Bussem’, waar ook Strengholt is gehuisvest.

NOS Studio Sport doet in het weekend van 14 juni (22.48-23.48 uur) en 15 juni 2003 (19.00-19.54 uur) via Nederland 2 verslag van het NK turnen in Nijmegen. De turners kunnen zich op het NK kwalificeren voor de WK turnen, 15-24 augustus in Anaheim, Verenigde Staten.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van Radio.nl.

Altijd al Stand Up Comedian willen worden, maar nooit geweten waar te beginnen? Kijk dan naar TV West van 25 juni tot en met 28 juni. TV West organiseert in samenwerking met de Big Night of Comedy een spoedcursus Stand Up Comedy. In vier afleveringen zal cursusleider/presentator Sjaak Bral vijf mensen de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. De beste cursist mag dan tijdens de Big Night of Comedy in de Koninklijke Schouwburg vijf minuten lang zijn of haar kunstje voor een echt publiek vertonen.

Binnenkort kunnen luisteraars voor het eerst hun ja-woord op de radio geven. De commerciele zender CityFM verzorgt ‘A City Wedding’: de kans om een compleet verzorgde bruiloft te winnen. Het enige wat de winnaars zelf moeten meenemen is hun ja-woord. De komende twee weken strijden negen kandidaten om de hoofdprijs: een compleet verzorgde bruiloft.

Voor de Wereldomroep dreigt het doek te vallen door bezuinigingen bij de Publieke Omroep.In een advies van onderzoeksbureau McKinsey staat dat de Wereldomroep minimaal 57,6% van zijn budget moet inleveren en eventueel zelfs 83,5%, zo meldt NOVA.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.