Search
Close this search box.

Kort media nieuws: vrijdag 6 juni 2003

Vorige week vrijdag (23 mei) zijn de werkgevers en de vakbonden het eens over een nieuwe CAO bij de publieke omroep en hebben ze overeenstemming over de laatste geschilpunten, met als grootste struikelblok de overgangsregeling bij het niet verlengen van tijdelijke contracten. Er waren ook problemen vergoedingen voor nachtdiensten en zon- en feestdagen en salarisverhoging van drie procent per 1 januari 2003. De nieuwe CAO loopt van 1 oktober 2002 tot en met 31 december 2003.

Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft besloten een uitkering van € 105.185,- beschikbaar te stellen aan De Nieuwe Omroep voor de website Moveyourass.tv. Moveyourass.tv is een gezamenlijk initiatief van De Nieuwe Omroep en Move Your World (MYW). De Nieuwe Omroep is een vereniging met 70.000 leden die nieuws en achtergronden wil brengen met een bepaalde maatschappelijke relevantie die zich niet in kijkcijfers laat uitdrukken.

De laatste dagen komen er veel geruchten binnen op Radio.nl. De redactie kreeg veel vragen en tips over ID&T Radio. Wil men de pas verkregen ether frequentie verkopen aan Talpa Radio? Een woordvoerder van ID&T liet weten dat hier niets van waar is. ID&T is blij met haar nieuwe etherfrequentie en deze zal niet verkocht worden.

Duizenden radiomakers discussieren dagelijks over alles wat met radio te maken heeft. Doe mee met deze discussie in de nieuwsgroep NL.media.radio.nl. Op de voorpagina van Radio.nl vind u een Top 10 van de onderwerpen waar over gepraat wordt.

De publieke omroep Radio 1 is sinds de nieuwe zenderindeling zeer slecht te ontvangen in verschillende delen van Nederland. In de directe omgeving van veel zendmasten worden de uitzendingen overstemd door het signaal van andere omroepen, zo liet de publieke omroep weten. De problemen komen vooral voor in het uitzendgebied van de zender Lopik die het signaal van Radio 1 doorgeeft voor Midden-Nederland. Binnen dit gebied staat nog een aantal zendmasten die andere zenders doorgeven. Volgens de publieke omroep is het signaal van die zendmasten in sommige gevallen zo sterk dat de uitzendingen van Radio 1 binnen een straal van drie tot zeven kilometer rond de masten wegvallen.

Het doek langs te A12 ter hoogte van Waddinxveen is op zondag 1 juni, de dag van de frequentie-overgang direct vervangen. Medewerkers van SkyRadio en exploitant MegaMedium hebben om het bord van maar liefst 92 meter bij 8 meter vervangen voor een nieuwe uiting van Sky Radio, voorzien van het nieuwe logo SkyRadio 101 FM.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Op zaterdag 7 juni tussen, 15.00 uur en 15.30 uur, brengt SBS 6 de eerste aflevering van het watersportprogramma ‘Vaarmagazine’gepresenteerd door Haico de Boer. Hij stort zich in het programma op lifestyle, techniek en wetenschap. Producten en diensten uit de watersport worden door hem belicht en toegepast.

Zondag 8 juni, tussen 13.55 en 15.20 uur, brengt SBS 6 live de eerste van zeven racewedstrijden uit de Deutsche Tourenwagen Masters op televisie. De Nederlandse coureur Christijan Albers wist de afgelopen maand al twee wedstrijden in de DTM te winnen. De DTM-race is op 21 september op het circuit van Zandvoort. De Deutsche Tourenwagen Masters is vergelijkbaar met de Formule I, maar dan voor toerwagens. SBS 6 zal de resterende zeven races van dit seizoen op televisie gaan brengen naar aanleiding van het grote succes dat de Larense coureur Christijan Albers in de DTM heeft behaald.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

De Nationale IQ Test gaat ook naar Amerika. Maandag 9 juni zal daar de eerste aflevering te zien zijn. Hoe slim is de Amerikaanse bevolking? Reinout Oerlemans, een van de bedenkers en Nederlandse producent en Executive Producer werkt nu aan de laatste voorbereidingen van de Amerikaanse IQ Test. Zijn bedrijf Eyeworks is voor 50% co-producent. Test the Nation: What‘s your IQ?, zoals het programma in de VS heet wordt maandagavond coast to coast uitgezonden door FOX voor 290 miljoen mensen. Na de eerste succesvolle uitzending bij BNN in januari 2001 wordt De Nationale IQ Test inmiddels in bijna alle Europese landen en in Australie uitgezonden.

Vanaf zondag 8 juni, tussen 21.00 en 22.05 uur, brengt SBS 6 wekelijks het nieuwe programma ‘Hoe Gaat Het Met…’. In vier afleveringen gaat Wendy van Dijk op bezoek bij spraakmakende personen uit verschillende televisieprogramma’s. Zij vertellen hoe hun televisieoptreden hen is bevallen en hoe het hun leven heeft veranderd. Hierin worden ook herinneringen opgehaald met leuke, ontroerende en spraakmakende televisiebeelden uit het verleden van verscheidene programma’s.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

NOS Studio Sport zendt donderdag 5 juni van 20.00 tot 20.25 uur op Nederland 2 een exclusief verslag uit van het ‘Winterbal’. Dit feest werd afgelopen dinsdag gehouden ter ere van Ajacied Aron Winter, die zijn (actieve) voetballoopbaan heeft beeindigd. Het ‘Winterbal’ vond plaats in de Grote Zaal van het hoofdstedelijke Concertgebouw compleet met kunstgrasmat. Daar speelde het Nederlands elftal van ‘88 tegen Inter Milaan en tegen verschillende lichtingen van Ajax.

De kijkcijfers van de wedstrijd gisteren tussen Verkerk en de Spanjaard Moya stegen gedurende het tennisduel. Rond 16.00 uur keken er 450.000 mensen. Dit kijkcijfer liep op tot 1,9 miljoen om 19.14 uur, vlak na de beslissende slag. Het marktaandeel was 43 procent. NOS Studio Sport doet vrijdag 6 juni rechtstreeks verslag van de halve finales van het Grand Slam tennistoernooi van Roland Garros.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.