Kort media nieuws: woensdag 11 juni 2003

Traditiegetrouw werd dit weekend in het Limburgse Landgraaf het Pinkpopfestival gehouden. Het was voor de vierendertigste keer en voor het eerst was het festival niet uitverkocht (50.000 kaartjes). Dat lag volgens organisator Smeets vooral aan de concurrentie van andere festivals, aan het weer of de gecontracteerde bands lag het in ieder geval niet.

Aanstaande vrijdag 13 juni brengt BNN For Live van 22.00 uur tot 23.00 uur op Radio 2 een bijzonder concert van Joe Jackson dat hij in mei gaf in de Music Hall in Amsterdam. Het laatste optreden dat de band in de originele bezetting gaf was eind 1980 in Nederland. BNN for Live is er iedere vrijdag tussen 19.00 uur en 20.00 uur en tussen 22.00 uur en 23.00 uur op Radio 2 met Eric Corton. Tussen 20 en 22 uur zijn Adam Curry & Jeroen Kijk in de Vegte te horen in Curry & KidV.

De Hoge Raad heeft de cassatie van de NOS en andere publieke omroepen tegen het recht van De Telegraaf om omroepprogrammagegevens te publiceren, verworpen. Daarmee is voor De Telegraaf de weg vrij voor de uitgave van een eigen televisiegids. Het vonnis is te lezen op Rechtspraak.nl

Zaterdagavond speelde het Nederlands Elftal haar vijfde kwalificatiewedstrijd in en tegen Wit – Rusland. Nederland won uiteindelijk met 0-2. Het duel werd goed bekeken: op het hoogtepunt keken ruim 2.5 miljoen kijkers boven de 6 jaar. De wedstrijd werd door gemiddeld bijna 1.9 kijkers bekeken. In de doelgroep 20-49 jaar had SBS 6 een gemiddeld marktaandeel van 42,1 procent, uiteindelijk oplopend naar 51,7 procent.

Duizenden radiomakers discussieren dagelijks over alles wat met radio te maken heeft. Doe mee met deze discussie in de nieuwsgroep NL.media.radio.nl. Op de voorpagina van Radio.nl vind u een Top 10 van de onderwerpen waar over gepraat wordt.

Rudolph van Veen zal in het nieuwe televisieseizoen niet meer terugkeren in het programma ‘Life & Cooking’. Rudolph, zijn management en de Holland Media Groep verschilden tijdens de onderhandelingen voor het nieuwe seizoen op bepaalde punten van mening. In goed overleg is besloten de samenwerking in het najaar te beeindigen.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De regionale omroep RTV Oost voor Overijssel biedt sinds maandag 2 juni ‘Dag TV” aan van 10.00 tot 17.10 uur. Dag TV wordt samengesteld uit herhalingen van populaire TV Oost programma’s, nieuwsuitzendingen uit het archief en live beelden van webcams. Verder scrollt er allerlei informatie door het beeld, zoals de headlines van het nieuws, het weerbericht en actuele programma-info van RTV Oost. Daarmee behoort het statische Tekst TV voorgoed tot het verleden.

De NPS brengt deze zomer tijdens de komkommertijd een anderhalf uur durende nieuwe talkshow rechtstreeks vanuit Grand-cafe De Plantage in Amsterdam. Het programma, met als presentator Joost Prinsen, gaat Maandag Prinsjesdag heten.

2,6 miljoen Nederlanders keken zondag naar de finalepartij van tennisser Martin Verkerk op Roland Garros. De laatste vijf jaar werd de finale in Parijs slechts door gemiddeld 750.000 landgenoten bekeken. Tijdens de voorbeschouwing (14.00-15.00) was dat marktaandeel iets kleiner: 42 procent. Toch was ook dat goed voor een kleine 1,2 miljoen kijkers.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Niet alleen televisie besteedt deze zomer aandacht aan de 3, 2, 1… Filmzomer: de 70’s, 80’ and 90’s, maar ook Curry & KidV op Radio 2. Op vrijdag 13, 20 en 27 juni tussen 20.00 uur en 22.00 uur sluiten Adam Curry en Jeroen Kijk in de Vegte de filmweek af met een bijzonder programma met live optredens en na de uitzending de vertoning van een film uit de jaren 70, 80 en 90.

NOS Actueel doet de komende 2 dagen, via Nederland 2 live verslag van het voorlezen van de regeringsverklaring door premier Balkenende en het aansluitende debat met de Tweede Kamer. Woensdag 11 juni, vindt de aftrap op Nederland 2 plaats om 14.00 uur. Donderdag 12 juni wordt het debat over de regeringsverklaring via Nederland 2 vanaf 10.15 uur vervolgd.

TV Gelderland doet donderdag 12 juni live verslag van de raadsvergadering over de toekomst van stadion Gelredome en voetbalclubVitesse. Vanaf 19.30 uur, aansluitend aan TV Gelderland nieuws, wordt de vergadering vanuit het gemeentehuis live uitgezonden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.